Rick van den Berg en Jolijn Bakker voor restaurant Chapter.
Volledig scherm
PREMIUM
Rick van den Berg en Jolijn Bakker voor restaurant Chapter. © Frank Jansen

Brasserie Chapter doet het iets anders, zonder al te gek te doen

halen & brengenBrasserie Chapter is een vrijbuiter die voor de streek iets anders wil koken zonder al te gek te doen. Zoals gegrilde spareribs met een vleugje vissaus en whiskey. ,,En dólgraag opgediend in het restaurant zelf.”

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’