Buikvet maakt je kwetsbaarder voor coronavirus; sportdiëtiste geeft tips
Koken & etenHet is duidelijk dat obesitas een risicofactor is voor wie het coronavirus tref. Onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen hoeft te maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet, oftewel buikvet.
Delen per e-mail
Dat obesitas een complicerende factor vormt bij corona, weten we al vanaf het begin van de coronacrisis. Recent onderzoek in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam bewijst dat het vooral de plaats van het vet is die een rol speelt. Vet op de heupen blijkt minder uit te maken, terwijl mensen met een dikke buik veel zwaardere gevolgen riskeren. Symptomen van een ongezonde levensstijl, zoals hoge bloeddruk en cholesterol bleken negatieve factoren volgens het onderzoek, maar het was vooral de buikomvang die extra risico opleverde. Al hun bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BMJ Open Respiratory Research.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt. -
Koken & eten
Deze kruidenmixen maken zout in je gerechten overbodig
Koks in opleiding krijgen tegenwoordig steeds vaker aangeleerd hoe ze gerechten kunnen bereiden zónder zout. Dat kan best, weten ervaren koks. Hoe dan? Door slim gebruik te maken van andere smaakmakers natuurlijk. En: goedkoper dan een potje van de supermarkt. -
PREMIUMhalen & brengen
De verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar we zaten mis. Pas wel op voor de grill-lucht
Bij het zien van reclame voor kip en spareribs in een drive thru langs de A13, zijn de culinaire verwachtingen niet hoog gespannen. En daarmee zitten we helemaal mis. Wees wel gewaarschuwd voor de heerlijke geur. -
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af. -
Horeca krijgt zware klap door coronacrisis: sterkste omzetdaling ooit
De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de coronacrisis met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. Hotels en cafés zijn het zwaarst getroffen.
-
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.” -
PREMIUMKoken & eten
Zo eet je met gemak een week - of langer - geen vlees: ‘Hang niet de betweter uit’
Tienduizenden Nederlanders letten deze week op hun vleesinname: zo’n 18.000 van hen hebben zich opgegeven voor de Nationale Week zonder Vlees en velen doen het op eigen houtje. Hoe ga je het best te werk als je - tijdelijk of langer - vegetariër of veganist wil zijn? -
PREMIUMKoken & eten
Deze slagerij heeft geen vlees in de vitrine liggen (en dat heeft niets met de Week Zonder Vlees te maken)
Even anoniem een paar kiloknallers scoren zit er niet in bij de slagerij van Jan-Willem Tol. Uitzoeken welk stukje vlees je graag zou hebben evenmin. Een koelvitrine, net als een prijslijst, ontbreken. Maar aan lekker vlees is bij deze hofleverancier geen gebrek. De koeling ligt vol - alleen zul je er zelf naar moeten vragen.