Volledig scherm
© 24Kitchen

Couscous met zeven groenten van oma Habiba

24KitchenHeb je vrienden of familie te gast? Dan is dit het perfecte gerecht om klaar te maken. Laat je gasten genieten van deze heerlijke couscous met zeven groenten. 

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de couscous:
- 200 g couscous
- 200 g koud water
- 3 el olijfolie
- 10 g zout
- 50 g boter
- 10 g smen
- Rozijnen
- 1 el kristalsuiker
- 1 el kaneelpoeder
1 el oranjebloesemwater
- 150 g kikkererwten
- 1 spitskool
- 1 aubergine
- Halve bloemkool
- 1 courgette
- 1 zoete aardappel
- Halve pompoen

Benodigdheden:
- Stoompan

Bereiding:
Doe de droge couscous in een ruime schaal en voeg hieraan het zout en de olijfolie. Voeg nu koud water toe terwijl je de korrels couscous tussen je vingers wrijf. Laat dit voor vijf minuten rusten. Zet nu de stoompan op het vuur om het water aan de kook te laten brengen. Wrijf de couscouskorrels weer los met je vingers en doe de couscous nu in de stoompan. Laat dit voor drie minuten stomen. Besprenkel nu de couscous weer met koud water en roer dit door.
- Plaats de couscous weer terug in de stoompan. Na drie minuten haal je de couscous weer van het vuur en voeg je 50 gram boter toe en roer je dit luchtig door. Gooi de couscous om. Hiermee maak je de couscous luchtig. Stoom dit weer in drie minuten. Roer nu de smen erdoor. Was alle groentes en snij deze in grove stukken.
Plaats de groentes in een ruime pan en voeg water en zou toe. Kook hierin de groentes gaar. Doe de rozijnen in een steelpan en voeg hieraan heet water tot ze onder staan. Breng de rozijnen tegen de kook aan en voeg hieraan de suiker en de kaneel. Schep de couscous in een grote schaal. Plaats hierop het lamsvlees met de jus en de kikkererwten. Schep de groentes hierover, gevolgd door de rozijnen.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen. 

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl