Volledig scherm
PREMIUM
De opvallende AH-robot bezorgt z'n bestelling.

De bezorgrobot van AH doet het rustig aan: ‘Lopend was sneller geweest’

Koken & etenVerbaasde blikken gisteren op de High Tech Campus in Eindhoven, waar supermarkt AH to Go een proef startte met een zelfrijdende bezorgrobot. Hij doet zijn werk op zijn dooie akkertje.

Riley van Loon en David Rerimassie waren gisteren onder de eerste klanten die bij het AH to Go-filiaal op de High Tech Campus hun lunch bestelden om die te laten bezorgen door een autonoom rijdende robot. De ‘best wel lange’ levertijd bleek een aandachtspuntje.

Het gps-gestuurde en met sensoren uitgeruste blauwe karretje pendelt de komende twee weken stapvoets tussen de supermarkt en vier afleverpunten, verspreid over de campus. Bestellingen, vanaf vijf euro, zijn te plaatsen met de AH-app. Vooralsnog gaat het om een proef, maar als de techniek zich de komende tijd bewijst, wil AH de bezorgrobot op termijn op meer plekken inzetten.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.