Volledig scherm

De leukste weetjes over het kerstdiner

Het kerstdiner komt steeds dichterbij en de nodige voorbereidingen worden al getroffen. Wist jij dat de gemiddelde Nederlander €108 aan het kerstdiner uitgeeft? 69% van de Nederlanders stroopt de mouwen zelf op als het gaat om het kerstdiner. Op het Allerhande Kerstfestival vind je alle informatie en inspiratie voor de feestdagen. 

37% van de Nederlanders voelt de druk om te presteren tijdens het bereiden van het kerstdiner en één derde voelt zich nog onzeker na het op tafel zetten van het driegangendiner. Voor de meeste Nederlanders gaan de kerstdagen om gezelligheid. Ruim driekwart van de Nederlanders denkt bij de kerstdagen aan gezelligheid en een knus gevoel. Daarnaast vindt 70% de kerstboom en kerstversiering belangrijk en 65% het eten. 

Allerhande Kerstfestival
Voor alle onzekerheid over de kookkunsten is er een oplossing. De derde editie van het Allerhande Kerstfestival is vandaag van start gegaan. Hét foodfestival om in de kerststemming te komen. Op het festival worden de bezoekers meegenomen op een reis langs het ontbijt, de lunch en het diner. Tijdens verschillende demonstraties en workshops vertellen experts de nieuwste foodtrends voor de feestdagen. Met dit jaar een BBQ plein, waar de lekkerste kerstgerechten van de barbecue komen.

Na al het proeven en inspiratie opdoen kunnen de bezoekers deelnemen aan een Allerhande- of pubquiz. Of je laat je creativiteit zien bij het versieren van kerstballen en spijker je barskills bij tijdens de Gin&Tonic workshop. 

Klinkt dit allemaal goed in de oren? Het festival is dit weekend iedere dag geopend van 10:00 tot 20:00 uur in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Volledig scherm
© Foto: Jorrit Lousberg

Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.