De zes lekkerste hapjes en gerechten voor het Suikerfeest
Koken en EtenVandaag is het einde van de ramadan. Dat betekent dat moslims vanavond Ied-al-Fitr vieren. Bij deze feestdag, waarop het einde van het vasten wordt gevierd, horen extra lekkere hapjes en gerechten. Hieronder vind je zes heerlijke recepten.
Als het vasten afgelopen is, is het tijd voor feest. Morgen vieren moslims in de hele wereld het Suikerfeest. Een van de gerechten die tijdens de ramadan vaak op tafel komt is harira. Die heerlijke Marokkaanse soep met linzen, kikkererwten en specerijen is een geurig, warm gerecht. Hier vind je het recept.
Nog zo'n comfortfood: labneh. Deze romige yoghurtdip is ideaal te combineren met allerlei mediterrane gerechten. Hier vind je het recept voor een combinatie met heerlijke gegrilde groente en knapperig gebakken Turks brood.
Deze verwenplank met notenbonbons staat in een oogwenk op tafel. Vul de plank aan met jouw favoriete fruit en noten. In dit recept gaan we voor aardbeien, frambozen, dadels, pistachenoten en walnoten. Dip het fruit in een romige yoghurtdip, optimaal genieten. Het recept vind je hier.
Köfte, ofwel gekruid gehakt, is heel gemakkelijk zelf te maken. In dit recept zit ras el hanout verwerkt, een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of zelfs meer specerijen.
Baklava kent iedereen wel, maar maak vooral ook eens deze karamelfudge met walnoten en gevriesdroogd rood fruit. Gevriesdroogd fruit kun je vinden in de grotere supermarkten en speciaalzaken. Hoe je deze (makkelijke!) fudge maakt, zie je hier.
Ja, daar is hij dan. De bekende zoete lekkernij baklava, die je maakt met filodeeg en pistachenoten. De vele knapperige laagjes worden aan elkaar geplakt met suikerwater en een vulling van gemalen pistachenoten. Heerlijk als dessert of bij de thee. Het recept vind je hier.
De aanloop naar het Suikerfeest, dat drie dagen duurt, is voor Aylin Özen van Cafe Vanilya in Almelo een razend drukke periode, want het ‘suiker’-gedeelte van het feest wordt heel serieus genomen, zo vertelt ze in deze video:
Met welke gerechten ga jij het Suikerfeest vieren?
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit is de duurste camper van Nederland
De duurste camper van Nederland staat te koop in Oss. Het gaat om de Morelo Grand Empire 110GSO+. Aan boord zijn een wasmachine, een vaatwasser een fietsenlift en een garage waar bijvoorbeeld een Mini Cooper in past. -
Wat Eten We Vandaag: IJskoffie op een stokje
Bij ijskoffie denk je meestal aan een verfrissende variant van koffie, maar het kan ook anders. Maak van jouw favoriete koffie een ijskoffie op een stokje. Serveer deze bijvoorbeeld na een diner in plaats van een traditioneel kopje koffie. -
PREMIUMKoken & Eten
Judith inspireert mensen om vegan voedsel te kiezen: ‘Zou je stukje vlees eten voor één miljoen?’
Judith van Willigen prijst al twee jaar lang veganistische producten aan die in de aanbieding zijn bij supermarkten. Haar platform Bonusvegan heeft inmiddels bijna 23.000 volgers, dagelijks ontvangt Van Willigen berichten dat zij het mensen makkelijker maakt om voor een vegan voedingspatroon te kiezen. ,,Ik droom nog van een samenwerking met supermarkten.” -
PREMIUM
Professor: ‘Ongezonde voeding op lange termijn zeer schadelijk voor gezondheid’
Kinderen kun je maar het beste al jong goede eetgewoonten aanleren, vindt hoogleraar kindergeneeskunde Inge Gies. In haar werk ziet ze wat de gevolgen zijn van belabberde eetgewoonten. -
iemand moet het doen
Patholoog Emma (36) bekijkt heel de dag stukjes mens: ‘Ik kom ook alle lichaamssappen tegen’
Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: klinisch patholoog Emma Witteveen (36) onderzoekt stukken weefsel van mensen, zoals stukjes darm.
-
Zo deel je wachtwoorden op een veilige manier
We kunnen er kort over zijn: deel je wachtwoord nooit. In de praktijk gebeurt dit echter vaak genoeg. Mocht het om welke reden dan ook toch nodig zijn om je wachtwoord te delen met vrienden of familieleden - omdat je een abonnement op bijvoorbeeld Netflix of Spotify deelt: zo doe je dat veilig. -
Da's handig
Als je zo je biefstuk bakt, kan hij niet mislukken
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de tv-kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: de perfecte biefstuk. -
Wat Eten We Vandaag: Calzone met parmaham
Een calzone is een pizza waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer