Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten.
,,Kijk, deze bonen zijn morgen bij de klant”, wijst Harun Bingul (37) van koffiebedrijf Brandzaak. Uit de machine valt een straal vers gebrande koffiebonen in een emmer. Bij elkaar twee keer 25 kilo gaat erin. ,,De emmers gaan zo in de lift naar boven, naar onze inpakafdeling. Aan het einde van middag komt PostNL langs, die neemt de bestellingen mee. Dan heb je ze morgen in huis.”
Al bijna tien jaar zitten de broers Harun en Sefa Bingul in de koffie. Sefa (31), de jongste van de twee, werkte bij Coffeecompany en het Douwe Egberts-café in het Nationale Nederlanden-gebouw in hartje Rotterdam. ,,Hij werd zelfs barista, hij heeft mij de liefde voor koffie bijgebracht”, zegt Harun over Sefa.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas-traybake met spek, champignons en aardappel
Deze overheerlijke traybake bestaat uit varkenshaas in knapperig spek en geroosterde aardappeltjes en groenten. In de tijd dat de schaal in de oven staat, heb je alle tijd om je keuken op te ruimen, zodat je na het eten lekker op de bank kunt ploffen. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm teriyaki
Deze gebakken zalm heeft het knapperige huidje te danken aan het bakken op de bakplaat. De combinatie met teriyakisaus, gember en sesam zorgt voor een heerlijke oosterse twist. -
met video
Heineken, De Klok of Schultenbräu: wie proeft het verschil?
Heineken kondigde een fikse prijsstijging van het bier aan in zowel de supermarkt als de horeca. Zijn er nog goedkopere alternatieven en proef je het verschil tussen een A-merk of een budgetbiertje eigenlijk wel? -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt.
-
Koken & Eten
Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’ -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom we ineens allemaal dit Italiaanse biertje drinken
Je struikelt er bijna over: in de supermarkt, het café en restaurants zie je een Italiaans biertje, met op het etiket een man met een groen hoedje. Het bier klotst in veel glazen en kelen, maar hoe komt het dat zoveel bierdrinkers ineens allemaal vallen voor Birra Moretti? Het is lastig om een nieuw biermerk te introduceren. Tipje van de sluier: met een goede campagne en diepe zakken is veel mogelijk.