Volledig scherm
© Pasticceria Caruso

Dieet aan de kant: deze caloriebom is om te smullen

Chocolade, vanille, ricotta en heel veel koekjes vormen samen deze enorme Cannoli Bazooka. Hoe kun je dit enorme toetje krijgen? Door naar Australië te vliegen en $150 dollar (zo'n 95 euro) neer te leggen bij Pasticceria Caruso in Sidney. 

Een cannolo is oorspronkelijk een gerold koekje gevuld met ricotta, maar deze variant is toch net iets anders. De Cannoli Bazooka bestaat uit 50 cannoli verpakt in een groot opgerold koekje, bedekt met een goede laag poedersuiker. Als je op je figuur wilt letten, dan kun je dit nagerecht het beste overslaan, aangezien dit dessert 20.960 calorieën bevat.

Het begon als een grap voor een familielid, maar nu vliegen de Cannoli Bazooka's als warme broodjes over de toonbank. 

Met dit recept kun je in ieder geval een aantal kleine cannoli's maken, wie weet maak jij binnenkort dan ook wel je eigen Cannoli Bazooka:

Cannoli Siciliani

Ingrediënten (4 personen):
Deeg
- 50 g boter
- 50 g poedersuiker
- 7 el droge witte wijn
- 4 el vanillesuiker
- 1 snufje zout
300 g bloem

Vulling:
- 500 g ricotta
- 75 g suiker
50 g pure chocolade aan een stuk

Cannoli
- 2 eieren
- 20 g gekonfijte sinaasappelschil
1 el poedersuiker

Benodigdheden:
- Cannoli-vormen
- Frituur
- Taartsteker of kom (Ø 10 cm)
- Handmixer
- Keukenpapier
- Olie om in te vetten
- Spuitzak

Bereidingswijze (20 minuten kooktijd, 140 minuten totale tijd):
Deeg:
- Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig.
- Voeg witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door.
- Roer de helft van de bloem door het beslag en meng goed door.
- Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit met de handen tot een soepel deeg.
- Laat het deeg afgedekt 2 uur rusten op een donkere plek.

Vulling:
- Roer de ricotta los met een vork.
- Hak de chocolade grof.
- Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.

Cannoli:
- Verwarm de frituur voor op 180 ºC.
- Vet de cannoli-vormen in met olie.
- Splits de eieren en bewaar de eiwitten.
Rol het deeg uit tot een plak van circa 3 millimeter dik.
- Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg.
- Vouw de deegcirkel over de cannoli-vorm.
- Bestrijk de uiteindes in met eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken.
- Bak de cannoli in circa 2 minuten goudbruin.
- Haal de cannoli met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg de cannoli met de vormen circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen.
- Verwijder de vormen uit de cannoli.

- Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de cannoli hiermee.
Snijd de sinaasappelschillen fijn.
Garneer de cannoli met de sinaasappelschillen en bestuif poedersuiker.

Bron: 24Kitchen

Eet smakelijk!

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.