Dimitri begon in kleine bakkerij, nu heeft hij zestien vestigingen in het hele land
Koken & etenDe eerste keer dat Dimitri Roels zuurdesembrood proefde werd hij er instant verliefd op. ,,En ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt. De smaak is zo onderscheidend van het brood dat men gewend was. Daarin zit volgens mij de kern van het nu 25-jarige succes van het Vlaamsch Broodhuys.’’
Zijn destijds in Oudenhoorn op Voorne-Putten geopende eigen bakkerij is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met niet alleen een fikse centrale bakkerij in Vlaardingen, maar ook nog eens zestien broodverkooppunten met een zogeheten Baker’s Café in zes steden. Voor het eind van februari 2022 zullen het er overigens negentien zijn - want Utrecht en Den Haag (2) krijgen er de komende maanden vestigingen bij.
,,Wij hebben zuurdesem op de kaart gezet in Nederland’’, zegt de 52-jarige Roels. ,,Al denk ik dat we ook wat ‘profijt’ hebben gehad van voedselschandalen die in onze beginperiode speelden. Plofkippen, gekke koeienziekte. Wij zijn puristen; we voegen niks toe aan onze zuurdesembroden. Mensen vertrouwden ons snel.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Geen vlees eten echt niet ongezond, zegt deze diëtist: ijzer zit ook in boerenkool en spinazie
Voor veel mensen is januari hét moment om gezonder en bewuster te gaan eten, met meer groenten en minder vlees. Lobke Faasen, plantaardig diëtist, vertelt hoe je dat aanpakt. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg. -
Laat je hersenen niet aftakelen: kies de juiste voeding
In de rubriek Komt een kok bij de dokter gaat chef-kok Ramon Beuk op bezoek bij huisarts Rutger Verhoeff. Hij vraagt hem naar de beste ingrediënten om verschillende situaties te doorstaan. Vandaag: hoe houd je je hersenen in topconditie? -
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt.
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Koken & Eten
Zelf koekjes bakken is zo moeilijk niet: begin eens met deze zandkoekjes of spritsen
Kijk jij ook graag Heel Holland bakt, net als 2,8 miljoen andere Nederlanders, maar kun je nog geen cake bakken? Probeer dan eens iets simpels. Zin om een keer zelf koekjes te bakken? Twee experts geven tips over hoe je koekjesdeeg moet maken en zelf de lekkerste koekjes bakt.