Dit is waarom het steeds moeilijker is om aan oude kaas te komen
Goede kaas is zo populair dat er een tekort dreigt te ontstaan. De populariteit is mooi voor de kaashandelaren en marktkooplui en speciaalzaken profiteren van de gestegen vraag. Maar in de grote pakhuizen vallen gaten in de voorraad. Vooral bij de oude kaas. Eén troost: kaas wordt vanzelf oud.
Sinds we door de coronacrisis allemaal thuiswerken staan de kaasboeren op de markt met een grote glimlach de kazen in stukken te snijden want de verkoop is flink gestegen, vertellen ze. ,,Nederlanders die thuis werken, hebben liever goede kaas op hun brood dan het plakje C-kwaliteit op een wit bolletje in de bedrijfskantine’’, stelt de Kamerikse Bob den Hollander. Hij is de zoon van de oprichter van Den Hollander Kaas, een franchisebedrijf uit Kamerik waar zeker 250 marktkarren bij aangesloten zijn.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
En IS HET WAT?
Nieuwste Nespresso-machine en cups getest: helaas wéér te weinig koffie
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen experts producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test topbarista Rob Clarijs de nieuwste Nespresso-koffiemachine samen met de nieuwe capsules. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.
-
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
En IS HET WAT?
Drie romige ‘zuivel’ spreads getest: ‘De winnaar is het meest boterachtig’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test voedingsdeskundige Desirée Marsman drie plantaardige spreads voor op brood. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’