Dit maakt Ronald de Boer graag nu hij thuiszit: ‘Eten is een van de belangrijkste dingen die we hebben’

VideoSommige BN’ers blijken onvermoede talenten te hebben. Oud-voetballer Ronald de Boer (49) bijvoorbeeld blijkt een enthousiaste kok. Hieronder zie je wat hij zijn gezin zoal voorschotelen.

Een van de kookboeken waaruit voetbalanalyticus De Boer in deze periode zonder voetbal veel gerechten kiest, is De snelle bakplaat van Rukmini Iyer. Welke volgens hem het meest geslaagd is? Zalm-tandoori met zoete aardappel, tomaar en rode ui. ,,Die is echt geniaal’’, zegt De Boer. ,,Dat is met yoghurt en zalm en zoete aardappel. Er zit ook tomaat, rode ui en chili doorheen. Heel aparte smaken. Je denkt: met yoghurt? Heel raar. Maar je moet die zalm marineren in die yoghurt en dat is echt fantastisch.”
Het is echt niet moeilijk klaar te maken, bezweert De Boer. ,,Ik heb ook twee linkerhanden.”

Hij is soms verbaasd door het resultaat van zijn keukenactiviteiten. ,,Soms denk ik wel: heb ik me daarvoor zo lopen uitsloven. En soms denk je: wat is het heerlijk en proef je smaken die je nog nooit samen hebt geproefd. Ach, het is heel leuk en ik vind eten een van de belangrijkste dingen die we hebben in ons leven.” 
Je kunt nu ook makkelijk aan recepten voor gezonde en vegetarische maaltijden komen, zegt de oud-Ajacied. ,,Soms probeer je wat uit.”

Ronald de Boer.
Volledig scherm
Ronald de Boer. © Marlies Wessels