Dit merk belooft halalmaaltijden hip en makkelijk te maken
Koken & EtenAls het aan By Oummi (spreek uit: bij oe-mie) ligt, mag iedereen aanschuiven. Bijna vijf jaar is het team achter de kant-en-klaarmaaltijden bezig geweest om een assortiment neer te zetten dat de werelden van foodies en halalconsumenten samenbrengt. Het concept is geboren uit frustratie, die inmiddels is omgezet in authentieke gerechten - geïnspireerd door moeders keuken.
Delen per e-mail
Boodschappen doen is voor de één een grotere klus dan voor de ander. Bij halalconsumenten kun je gerust stellen dat het een hele opgave is. Waar velen van ons alle benodigdheden wel in één supermarkt kunnen vinden, moeten er voor halalgerechten vaak meerdere winkels worden afgestruind. Daar moet een oplossing voor komen, vond Rachid Lamrabat, medeoprichter van By Oummi.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Koken&Eten Koek voor de allerkleinsten bestaat voor kwart uit suiker: ‘Industrie maakt baby's verslaafd’
Voor baby’s vanaf zes maanden zijn tegenwoordig talloze koekjes te koop. Net als in het koekschap voor volwassenen is de keuze reuze. Maar wat maakt deze snacks zo speciaal voor baby’s? Tv-programma Keuringsdienst van Waarde zocht het uit. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De challenge met Pascale Naessens is afgelopen. Haar recepten en inspiratie vindt u hier. -
PREMIUM
Koken & eten Carnaval zonder kroegentocht met bier en frikadellen? In dit Brabantse dorp verzonnen ze een list
Carnaval dit jaar voorbij laten gaan? Als het even kan, gaat dat in Deurne niet gebeuren. Daar kun je op 14 februari namelijk met de fiets van afhaalpunt naar afhaalpunt rijden voor een frikandel, een pilsje, confetti en carnavalsmuziek. ‘En alles helemaal coronaproof, natuurlijk.’ -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen.
-
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
risico's onderschat Bijna 60 procent denkt onterecht dat in een fles wijn zes glazen alcohol zitten
Nederlanders onderschatten de gevaren van alcohol. Risico’s zoals dementie en kanker zijn veelal onbekend. Vooral mensen die veel drinken hebben niet goed door welk effect drank op hun gezondheid kan hebben. Ook vinden zij het erg moeilijk een drankje te weigeren als hun vrienden wel drinken.