Dit zijn de beste potjes babyvoeding uit de supermarkt
Voor jou getestSoms komt gemak uit een potje. Wortelpuree bijvoorbeeld, voor baby’s vanaf vier maanden. Is die net zo gezond en lekker als prakjes uit eigen keuken? Ons panel proeft negen potjes.
Delen per e-mail
De eerste keer in bad of draagzak, de eerste lach: mijlpalen in een babyleven die je graag op foto vastlegt. Net als dat eerste hapje groente. Meestal levert het een hilarisch plaatje op, weet kindervoedingsexpert Patricia Ploeger, want de kans is groot dat je baby dat hapje direct weer uitspuugt. Geen zorgen: dat heeft niets te maken met de smaak, maar met de kokhalsreflex. Ploeger: ,,Bij baby’s ligt deze reflex voor op de tong, hij zorgt voor een natuurlijke reactie wanneer er iets hards − een lepel − in het mondje komt.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Intuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
Goeievraag.nl Sperziebonen: zo kun je ze het beste invriezen
Veel mensen vragen zich af hoe je sperziebonen het beste kunt invriezen, blijkt uit het aantal zoekopdrachten op Goeievraag.nl. Expert voedselveiligheid Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum geeft antwoord op deze vraag. -
PREMIUM
Voor jou getest Al die geinige soorten pindakaas, zijn die nou eigenlijk lekker? Drie kenners geven hun oordeel
Nu ook Snickers en M&M’s hun eigen pindakaas hebben gelanceerd, is het tijd om al die potten met bijsmaakjes onder de loep te nemen. Van chocola tot honing, en van kokos tot toffee. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
PREMIUM
Over de Tong Topklassiekers uit de keuken van Wiesen
De Kleine Berg in het centrum van Eindhoven kent een groot, gevarieerd aanbod aan restaurants. Zonder meer een favoriet straatje voor elk smaakniveau. Aan het begin van de Kleine Berg maakt het bescheiden restaurant Wiesen al tien jaar naam. En dat is niet voor niets. -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen.