Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Voor jou getestBroodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees.
Delen per e-mail
Tv-kok Norman Musa straalt wanneer hij - zittend aan de eettafel bij kookvriendin Francis Kuijk in Kaatsheuvel - in het Maleisisch begint te zingen. Waar het liedje precies over gaat is niet te verstaan, maar de steeds terugkerende woorden ‘bapao, bapao’ laten weinig aan de verbeelding over. Hij vertelt dat hij als jochie van een jaar of 8 elke zondagmiddag met een goedgevulde mand om de schouders zingend door de straten van Kampong Sungai Nyior liep, om zelfgemaakte broodjes bapao te verkopen. Althans, zijn moeder maakte ze. Hij verkocht ze, met zijn broertje. Hun broodjes met een vulling van mungbonen waren geliefd in het dorpje aan de westkust.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met pangasiusfilet
Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant. In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd. -
PREMIUM
Dit sterrenrestaurant gooit na corona de deuren in het weekend dicht
Ze speelden al langer met de gedachte maar de tweede lockdown heeft Tabitha en Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk het laatste zetje gegeven. Na coronatijd gooien ze de deuren van hun sterrenrestaurant in het weekend dicht. De Jansma’s hebben het afgelopen jaar een rijker sociaal leven ontdekt en willen dat niet meer kwijt. -
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.” -
PREMIUMVoor jou getest
Dit is de lekkerste vegan burger uit de supermarkt: ‘Een topper, zeker gezien de prijs’
Met ‘World Vegan Month’ staat plantaardig eten in november wereldwijd op de kalender. Of een burger zonder vlees en kippeneiwit ook lekker weghapt? Ons panel proeft tien burgers voor.
-
PREMIUMOver de Tong
De take-away van Uniek is ‘tafelklaar’
Voor de take-awaygerechten van Eeterij Uniek in Beek en Donk hoeven we geen kookinstructie te volgen, alleen de tafel dekken volstaat. Jammer dat de vis wat te lang is gegaard, maar wat een heerlijke desserts! -
Wat Eten We Vandaag: Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
Krijg je dagelijkse portie groente binnen met dit heerlijke recept. Deze gekruide gehaktballetjes worden bereid met een lekkere variatie aan groenten, te weten tomaat, courgette, paprika en aubergine. -
PREMIUMVoor jou getest
Chocolademousse getest: ‘Bij sommigen betaal je letterlijk voor lucht’
Dreigt het kerstdessert te mislukken? Of heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Met chocolademousse uit de supermarkt is de redding nabij. Ons testpanel proeft voor.