Volledig scherm
© 24Kitchen

Erwtensoep van oma Ciska

24KitchenTerug van een wandeling op Tweede Kerstdag? Warm lekker op met deze erwtensoep. Een echt oud-Hollands gerecht. 

Ingrediënten in 4 personen:
700 g gedroogde spliterwten
- 1 bosje selderij
- 2 rookworsten
- 350 g schouderkarbonade
- 1 winterpeen
- 2 preien
- 0,5 knolselderij
2 l bouillon

Bereiding:
- Week de spliterwten in ruim koud water voor minimaal een nacht. Kook de karbonade in water gaar. Breng nu de bouillon aan de kook en kook hierin de spliterwten gaar. Was ondertussen de groentes goed en snij deze in stukken.
Voeg deze ook aan de bouillon en kook mee. Hou de worst heel of snij hem in kleine stukjes en voeg deze op het laatst toe om te verwarmen. Je kunt de soep met een staafmixer fijn maken of zo eten.

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl