Expert proeft tien mocktails: ‘Deze ruikt naar schraal bier’
Koken & etenAls het warm weer is, lonken de koude drankjes. Omdat alcohol en hitte niet altijd goed samen gaan, test expert Marie Claessens tien alcoholvrije mocktails.
Delen per e-mail
In mocktails worden vaak kruiden gebruikt, omdat hun smaak de ideale vervanger is voor alcohol
Bij een gezellige avond uit is alcohol steeds vaker overbodig. Wat er dan wel gedronken wordt? ,,De vraag naar alcoholvrije, suikerarme alternatieven die het banale fruitsap overstijgen neemt toe”, weet mocktailexpert Marie Claessens. ,,Meer dan ooit zijn we bewust bezig met onze gezondheid. We kijken kritisch naar wat we eten, hoe we bewegen en wat we drinken. De vraag naar alcoholvrij hangt samen met dat gezondheidsbewustzijn. Omdat we zoveel beter zijn geïnformeerd over de negatieve gevolgen van alcoholconsumptie op de lange termijn, zoals bepaalde kankers die worden gelinkt aan alcohol.”
Het idee achter de mocktails is om een alternatief te bieden voor alcohol dat toch voor eenzelfde belevenis bij het drinken zorgt. ,,Er zijn meer en meer non-alcoholische alternatieven voor volwassenen, maar ingeburgerd zijn ze nog niet”, weet Claessens. ,,Opvallend is dat vooral vrouwen tussen 25 en 45 jaar mocktails bestellen, veelal op basis van rode vruchten. De meeste mannen hebben een voorkeur voor bitter. ‘Mocktail’ is een samentrekking van ‘mock’ (onecht) en ‘cocktail’.”
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”.
-
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch. -
Kerstbuffet voor een prikkie bij Ikea-vestigingen
Meubelgigant Ikea organiseert grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. In Duiven kunnen bijvoorbeeld 750 mensen aanschuiven voor het buffet met warme en koude gerechten.