Fruit is gezond, maar soms kun je beter iets zoets nemen waar je echt trek in hebt
Koken & EtenOver fruit doen veel verhalen de ronde. Voedingsexpert Karolien Olaerts over fabels en mythen over het zoet van de natuur.
Wie gezonder wil eten, grijpt automatisch sneller naar een stuk fruit als tussendoortje of zelfs als dessert. Je hoort daarentegen vaak dat je ook té veel fruit kunt eten, omdat fruit suikers bevat. Maar is dat ook echt zo? ,,De aanbevolen hoeveelheid fruit voor volwassenen is gemiddeld twee tot drie stukken per dag”, legt de Vlaamse voedingsexpert Karolien Olaerts uit. ,,Er is natuurlijk een verschil tussen grotere en kleinere stukken fruit. Eén stuk verwijst meestal naar zo’n 100 gram. Vergeet daarbij niet dat die hoeveelheid een richtlijn is. Werkt het voor jou beter om meer fruit te eten? Dan kan dat natuurlijk ook. Luister daarbij vooral naar je eigen lichaam.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Koken & Eten
Vegarookworsten getest: ze smaken niet best en zijn ook niet erg gezond
Er zijn steeds meer worsten zonder vlees in de supermarkt te koop. Maar hoe smaken die vegaworsten eigenlijk? De Consumentenbond probeerde er zeven. Het testteam was niet onder de indruk. -
PREMIUM
Grote winkels bomvol spotgoedkope blikjes frisdrank van A-merken: hier komen die blikjes vandaan
EINDHOVEN - Ineens poppen ze overal op: plekken waar je spotgoedkope frisdrank van A-merken kunt kopen. Het zijn ogenschijnlijk dezelfde blikjes als altijd, maar dan veel goedkoper. Een verhaal over goedkope cola uit Denemarken, Dr. Pepper uit Polen, Britse 7UP en tweetalige Fanta. -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi.
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.