Volledig scherm

Geen trek in traditionele prosecco? Varieer met deze lekkernijen!

Tijdens oud en nieuw houden we allemaal een glaasje champagne of prosecco in de hand en proosten we om stipt 12 uur op een gelukkig nieuwjaar. Wil je een keer variëren en niet een drankje maar een hapje in de hand houden, dan hebben wij een aantal leuke varianten voor je!  

Proseccodonut

Volledig scherm
© Drake’s Luxury Boutique

In Amsterdam is gisteren bij Drake's Luxury Boutique een donut gelanceerd met de smaak van prosecco.  Aanvankelijk dacht de eigenaar van de winkel dat het niet mogelijk was, omdat alcohol verdampt bij een hoge temperatuur, maar niets bleek minder waar. Zowel de donut als de gouden glazuurlaag zijn gevuld met proseccolikeur. Enthousiastelingen hoeven niet meteen naar Amsterdam af te reizen, de donuts zijn namelijk alleen op 30 en 31 december te koop.

Champagne-gelatineshotjes

Volledig scherm
© Delish

Samen met je vrienden een shotje nemen om 12 uur? Dit is een leuke variant met champagne. Ook nog eens heel makkelijk te maken. 

Ingrediënten:
- 360ml champagne
- Één eetlepel citroensap
- Één eetlepel suiker
- Drie zakjes gelatine
- 60ml wodka
- Regenboogspikkels

Bereiding:
-
Doe 300ml champagne, het citroensap en de suiker in een steelpan. Voeg de zakjes gelatine toe en laat dit ongeveer twee minuten zacht worden.
- Verwarm het mengsel op laag vuur en roer tot de gelatine is opgelost. Doe dit ongeveer twee à drie minuten en verwijder de pan van het vuur. 
- Voeg na het verwarmen de resterende 60ml champagne en de wodka toe. Roer het nogmaals goed door.
- Spray een cakevorm in met anti-aanbakspray en giet het mengsel in de vorm. Laat de vorm ongeveer twee uur in de koelkast staan.
- Haal de gelatine uit de vorm en snijd in vierkante stukjes. Bestrooi de gelatineshots met regenboogspikkels. 

Bron: Delish

Witte chocoladetruffels met champagne

Volledig scherm
© The Spruce

Met deze witte chocoladetruffels maak je echt indruk. Gevuld met de smaak van champagne is dit een perfecte traktatie om het nieuwe jaar mee in te gaan. 

Ingrediënten:
- 340g witte chocolade in stukjes
- 60ml volle slagroom 
- 60g boter op kamertemperatuur
- 60ml champagne
- 450g smeltchocolade in wit
- Eetbare versiering

Bereiding:
-
Doe de stukjes witte chocolade in een middelgrote hittebestendige kom. 
- Giet de slagroom in een kleine steelpan en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Wanneer de slagroom kookt, giet je de slagroom in de kom met stukjes chocolade. Laat het warme slagroommengsel de chocolade opwarmen voor een minuut. Hierdoor wordt de chocolade zacht. Roer vervolgens goed door elkaar.
- Voeg de champagne toe aan het chocolademengsel en roer het tot het is opgenomen. Doe ook de boter in het mengsel en meng tot een gladde massa. Dek de kom af met een stuk folie en laat het afkoelen tot het stevig genoeg is om op te scheppen. 
- Is het mengsel hard genoeg? Bestrooi je handen met poedersuiker en maak perfecte ronde balletjes van het mengsel.
- Smelt de witte smeltchocolade en dip de balletjes erin. Laat de balletjes hard worden op een bakplaat met folie. 
- Wil je versiering toevoegen? Doe dit dan terwijl de truffels drogen. Zo blijft de versiering goed zitten. 

Bron: The Spruce

Aardbeiencupcakes met champagne

Volledig scherm
© Delish

Ben je helemaal gek van cupcakes? Dan mogen deze cupcakes niet missen op de tafel tijdens oud & nieuw. Zo maak je ze:

Ingrediënten:
Cupcakes:
- Een doos cupcakemix in de smaak vanille of aardbei
- 80ml plantaardige olie
- Drie eiwitten
- 300ml champagne of prosecco
- 100g aardbeien in stukjes

Glazuur:
- 600g poedersuiker
- 80g boter op kamertemperatuur
- Anderhalve theelepel vanille-extract
- Twee eetlepels champagne

Topping:
- Drie tot vier gesneden aardbeien
- Eén theelepel suiker

Bereiding:
Cupcakes:
- Verwarm de oven voor op basis van de beschrijving van de cupcakemix. 
Klop de mix, eiwitten, olie en champagne tot ze goed gecombineerd zijn (het zal bubbelen).
- Voeg de aardbeien toe aan de mix en vul de cakevormpjes met de mix.
- Bak volgens de instructies de cupcakes. Steek ter controle een satéprikker in de cupcakes. Komt deze er schoon uit? Dan zijn de cupcakes klaar.
- Zet apart om af te koelen.

Glazuur:
Klop in een middelgrote mengkom de suiker en boter met een handmixer. Voeg tijdens het mixen het vanille-extract en de champagne toe. Begin met slechts 1 eetlepel en blijf toevoegen tot het glazuur soepel genoeg is om te smeren. (Als het te dun wordt, vul de mix dan aan met een lepel poedersuiker.) 
- Smeer iedere cupcake in met het glazuur.

Topping:
- Snijd de aardbeien in stukjes en voeg suiker toe. Leg op iedere cupcake een aantal aardbeien.

Bron: Delish

Cheers op een spetterend nieuw jaar!

Wil je kans maken op het nieuwe boek: Dat smaakt naar meer. Ontdek de wijn die bij je past. Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.