Gemakkelijk koken: vijf lekker makkelijke eenpansgerechten
Koken & EtenBij sommige maaltijden zit de kunst hem niet alleen in wat je erin stopt, maar ook hoe je het bij elkaar brengt. En het eenpansgerecht bewijst dat je alles soms gewoon lekker door elkaar mag gooien. Deze week verzamelt Eatertainment voor ons vijf gerechten waar je gegarandeerd maar één pan voor nodig hebt.
Pak een pan. Pak je ingrediënten. Gooi die ingrediënten in de goede volgorde in je pan. Klaar. Uitgebreid koken kan leuk zijn, maar het klassieke eenpansgerecht geeft een heel eigen vorm van voldoening. Het eindresultaat is heerlijk, en na afloop hoef je maar één pan af te wassen. Ideaal, toch?
Rösti met spinazie, feta en avocadospread: Geen kleine rösti die je met de hand kunt eten, maar een groot en panvullend aardappelbaksel vol interessante smaken. Knapperig, maar gevuld met zachte stukjes feta.
Portugese tomatada met kip: Een dikke tomatensaus met kip en groenten die je het liefst recht uit de pan wil slurpen. Dit gerecht speelt wel vals, want voordat je alles in een diepe pan met deksel samenbrengt moet je sommige ingrediënten even opbakken in een koekenpan. Maar als een gerecht zo lekker is, zien we dat door de vingers.
Groene shakshuka met spinazie en munt: Normaal is deze oosterse schotel met gepocheerde eieren rood, maar deze keer is hij groen dankzij de spinazie. Extra lekker met versgebakken pitabroodjes of lamash.
Jambalaya met chorizo en notenrijst: Vroeger vond je deze smaakexplosie van rijst, groenten en vlees alleen aan de oevers van de moerassen in het Amerikaanse Louisiana, maar hij smaakt even goed op een tafeltje naast de sloot in de polder.
Paella met chorizo: Met deze heerlijke rijstschotel stop je het gevoel van een Spaanse zomeravond in je koekenpan. Schenk er een glas koude sangria bij en de maaltijd kan niet meer stuk.
Meer inspiratie en tips voor in de keuken vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Kiplekker: met deze recepten zet je de lekkerste kipstukjes op tafel
Soms zit je buiten naast de barbeque, soms sta je in de keuken terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Maar wat het weer ook is, je kunt altijd kip eten. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze zes lekkere kiprecepten. -
Onderweg? Deze gerechten neem je makkelijk mee
Het is weer zomer en er is geen beter moment om eropuit te trekken. Maar elke bestemming is leuker wanneer je het met lekker eten kan combineren. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze vier handige recepten voor gerechten die je makkelijk kunt meenemen. Honderd procent achterbankbestendig! -
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen? -
Koken & Eten
Barbecuesaus voor bij een gezellige avond? Draai de fles even om voor je je saus koopt
Als je barbecuesaus koopt voor je zomerse barbecue in de tuin, kijk dan even goed wat erin zit. De meeste sauzen zijn erg zout of erg zoet. Soms zelfs allebei. Het Voedingscentrum vergeleek de bekendste merken met elkaar.
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Sint en Piet stoppen dit jaar geen chocoladeletter van Tony's Chocolonely in de schoen
Sinterklaas zal dit jaar zijn chocoladeletters niet bij Tony's Chocolonely inslaan. Het bekende Nederlandse chocolademerk krijgt de productie van de letters niet rond door problemen bij zijn Belgische fabrikant. ‘Dit is overmacht.’ -
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht.