Gevulde focaccia van Jamie Oliver en 4 andere toprecepten waarmee je je even in Italië waant
Koken en EtenOp de Reiswijzer kun je precies zien welke vakantielanden je al kunt bezoeken. Italië is nu geel, dus je kunt erheen. Maar je kunt Italië natuurlijk ook gewoon in huis halen. Met een van deze vijf recepten van topchefs bijvoorbeeld.
Melanzane betekent aubergine maar het gerecht is een soort lasagne van deze groentesoort: je bouwt hem in laagjes op. Jonathan Zandbergen maakte hem vroeger altijd door de plakjes apart te zouten en te bakken, maar hier legt hij zijn snellere methode uit. Zijn versie bevat basilicum, mozzarella en een milde tomatensaus.
Deze pasta met pompoen en salie noemt de Britse bedenker Gaz Oakley een herfstpasta maar hij is nu net zo lekker. De shiitake bak je goudbruin en krokant. Als je salie gebruikt, dan bak je ook die lekker knapperig. Dát smaakt Italiaans.
Barbecue-kok Jord Althuizen houdt van burrata, het romige en zachte broertje van de mozzarella. In deze salade met gegrilde perzik combineert het volle, ronde en romige van de kaas goed met de lichte prikkel van de pepers, vindt Althuizen. De perziken zijn volgens hem de kers op de gezonde taart: zoet en onmiskenbaar umami.
He, worstenbroodjes zijn toch niet Italiaans? Nee, officieel niet maar deze zijn gemaakt van pizzadeeg en er gaat mozzarella in. Dus mogen ze gewoon meedoen.
Als er iemand is die veel mensen aan het Italiaanse koken heeft gebracht, is het wel Jamie Oliver. In deze versie zitten boontjes en kaas en hij is zowel zacht (aan de binnenkant) als knapperig (aan de buitenkant).
Meer recepten van deze en andere topkoks vind je op de site van Food and Friends.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Biologische voeding valt door de mand: geregeld ongezonder dan gewone variant
-
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde kabeljauw met meergranenrijst en broccoli
Zin in een makkelijk, maar smaakvol gerecht? Ga dan aan de slag met gestoofde kabeljauw met meergranenrijst en broccoli. Door de kabeljauw te stoven in kruidige kokosmelk, wordt deze heerlijk van smaak en lekker mals. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt. -
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.”
-
PREMIUM
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps. -
PREMIUMKoken & eten
Dit kun je óók doen om je coronakilo’s kwijt te raken: bruin vet kweken
De lockdown heeft het eetgedrag van veel Nederlanders niet gunstig beïnvloed. En nu moeten die coronakilo’s er weer af. Minder eten en meer bewegen is het devies, maar er is nóg een manier om je dagelijkse verbranding op te krikken: door het activeren van je bruine vet.