Volledig scherm

Gnocchi met verse pesto, cherrytomaten en mozzarella

In de zomer wil ik graag lekker eten, maar sta ik liever niet te lang in de keuken. Zeker niet als ik vakantie heb. Maar als er dan toch gekookt gaat worden is dit een van de favorieten van mij en mijn gezinsleden. Ook een ideaal recept voor op de camping!

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 60 gr basilicum, alleen de blaadjes
- 30 gr pijnboompitten
- 30 gr parmezaanse kaas + extra voor garneren
- 50 ml olijfolie extra vergine
- 500 gr gnocchi
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Bakolijfolie
- 300 gr cherrytomaten, gehalveerd
- Zwarte peper
- Zout
- 75 gr rucola
1 bol buffelmozzarella

Tip: Liever geen gnocchi? Dit gerecht kun je ook goed maken met penne of andere korte pasta. Dan kun je er zelfs voor kiezen om er een koude pastasalade van te maken. Kook daarvoor de pasta en laat deze afkoelen. Meng daarna met de pesto, cherrytomaten, rucola, stukjes mozzarella (of mozzarellabolletjes), parmezaanse kaas en klaar is je heerlijke pastasalade.

Bereidingswijze:
- Meng de blaadjes basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
- In de pesto gaat nu minder olijfolie en geen knoflook, omdat deze straks samen met de knoflook wordt gebakken.
- Kook de gnocchi in 2 minuten gaar in ruim kokend water en giet af.
- Verhit een hapjespan en bak de knoflook in een scheutje olijfolie tot deze zacht is.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak kort mee.
- Schep de pesto erdoor en bak 1 minuut mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep als laatst de gnocchi door de saus en verwarm nog kort.
Leg een bedje van rucola op een bord en schep daar een portie gnocchi op.
- Scheur de mozzarella in stukken en strooi samen met geschaafde parmezaanse kaas over de gnocchi.
- Garneer met blaadjes basilicum en serveer.

Dit recept komt van francescakookt.nl

Klik hier voor meer recepten van Francesca van Berk.

Volledig scherm
© Wendy van Bree