Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Groentechips lijken gezond, maar zijn moddervet en zitten vol suiker

Voor jou getestEen bakje groentechips laat zich even makkelijk leeg graaien als gewone aardappelchips. Prima kraak ook, maar dat gezonde imago is niet terecht.

Toen Jonathan Karpathios nog achter de pitten stond van zijn restaurant Vork en Mes, probeerde hij zijn gasten al te verleiden met de geneugten van zijn (bijna) vleesloze keuken. ,,Het begon al bij de eerste amuse’’, herinnert de chef-kok zich. ,,Ik heb jarenlang gekozen voor groentechipjes voor aanvang van elk diner. Pastinaak deed het erg goed. Of mijn favoriet: het aardpeerchipje. Alleen even een lavas- of mintpoedertje eroverheen. Lekker man.’’

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.