Volledig scherm
PREMIUM
Heidi Alemans. © Sven Menschel

Heidi maakt gezonde cruesli van voedsel dat anders bij het afval verdwijnt

De Wageningse start-up Krusli maakt kans op een half miljoen euro in een internationale duurzaamheidscompetitie. Het bedrijfje van Heidi Alemans is met 24 andere inzendingen genomineerd. Dit jaar stuurden 1.167 beginnende ondernemers hun businessplan in.

,,Gezamenlijk voedsel redden, daar gaat het om bij Krusli”, zegt Heidi Alemans. Ze maakt afspraken met voedselproducenten die niets kunnen met kleine notenstukjes, overgepofte quinoa of gebroken groentechips. Voedsel dat anders weggegooid wordt. 

Krusli maakt dit ‘afval’ geschikt voor consumptie. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe ontbijtvarianten en brengt die op de markt. Twee supermarktketens plaatsten Krusli deze zomer in het schap. ,,Mijn droom? Dat we straks kunnen zeggen: we hebben 100.000 kilo voedsel gered en mensen zijn gezonder gaan ontbijten.”

Quote

Dat we straks kunnen zeggen: we hebben 100.000 kilo voedsel gered en mensen zijn gezonder gaan ontbijten.

Heidi Alemans, bedenker Krusli
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.