Het lekkerste van Gelderland: kersen, worst en het favoriete koekje van Roald Dahl
Nu we onze smaakpapillen niet meer en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met Laura de Grave in Gelderland. De culinaire journalist schreef onder meer Nederland Kookboek en werkt aan het kookboek Lekker lokaal.
Delen per e-mail
Fruittuin van Nederland
Gelderland, het land van Flipje. Wie kent het fruitige frambozenventje van de jam niet? Hele volksstammen zijn ermee opgegroeid. ,,De Betuwe is fantastisch’’, zegt De Grave met een grote lach. ,,Overal waar je kijkt, is fruit. Boomgaarden met appels, peren en kersen, maar ook frambozen, bramen en rode bessen.’’ Perfect voor een dagje uit. ,,In de lente is de bloesem prachtig, en in het seizoen zijn veel pluktuinen open om zelf je fruit te kunnen oogsten. De zomer is het seizoen van rood fruit. In september en oktober kun je appels plukken. Bij veel boomgaarden en fruitboeren staat een kraampje langs de weg. Heel leuk om langs te rijden en al dat lekkers te proeven.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
In deze kibbeling van Albert Heijn zit geen flinter vis (wel rijst en mais)
Het aanbod aan visvervangers op de markt is nog klein. Er is zalm van soja en visvrije tonijn, maar vergeleken bij vleesvervangers blijft het aanbod nog ver achter. Albert Heijn maakt vandaag bekend kibbeling te gaan verkopen zonder vis. -
PREMIUMKoken & eten
Het lekkerste dat Limburg te bieden heeft: vlaai, zoervleis en ‘nonnenkontjes’
Nu we onze smaakpapillen niet meer en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met culinair journalist Laura de Grave in Limburg. De Grave schreef onder meer het Nederland Kookboek. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de tien lekkerste Duitse wijnen
Helaas is een trip naar Duitsland nog niet mogelijk, maar je kunt al wel de vakantiesfeer van ons buurland oproepen. Wijnkenner Harold Hamersma neemt ons graag mee naar ‘Pinot Paradise’ en selecteert de tien beste van het moment. -
Ben & Jerry's verkoopt hun ijs met koekjesdeeg nu zonder ijs
Elke Cookie Dough-liefhebber herkent het wel: meteen de chunks uit je pint met ijs lepelen. De grootste wens van veel Ben & Jerry's fans wordt na lang wachten vervuld: de chunks worden zonder het ijs, in een zakje, verkocht. En ter ere van het 30-jarig bestaan van deze ijssoort staan er over twee weken nog twee nieuwe Cookie Dough ijssmaken in het vriesschap. -
Koken & eten
Met deze worstjes en dikke soepen gaat Unox op de vegetarische toer
De Hollandse pot moet plantaardiger worden als het aan Unilever ligt. Dus gaan er meer groenten in de erwtensoep en komen er hybride chipolataworstjes.
-
Koken & eten
Goedkopere groente en fruit stapje dichterbij: al 40.000 handtekeningen voor lager btw-tarief
De petitie van supermarktketen Dirk van den Broek om de btw op groente en fruit te verlagen van 9 naar 6 procent kent in een week tijd al 40.000 ondertekenaars. Algemeen directeur Marcel Huizing van Dirk zal na de Tweede Kamerverkiezingen de petitie in Den Haag overhandigen. Bovendien, zegt de topman, lijken veel politieke partijen betaalbare voeding belangrijk te vinden. -
Koken & eten
Op zoek naar jouw favoriete paaseitje? Met dit overzicht grijp je meteen de lekkerste
Pasen is in de supermarkt allang begonnen. Dat betekent: veel chocoladepaaseitjes eten. Ze zitten allemaal verpakt in vrolijke, kleurrijke papiertjes, maar achter welke kleur zit jouw lievelingssmaak verborgen? -
PREMIUMKoken & Eten
Culinaire reis door NL: deze Zeeuwse zaligheden zijn absoluut de moeite waard
Nu we onze smaakpapillen niet en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met culinair journalist Laura de Grave in Zeeland. De Grave schreef onder meer het Nederland Kookboek en werkt momenteel aan het kookboek Lekker Lokaal.