Volledig scherm
PREMIUM
Broodjes ham zijn in veel bedrijfsrestaurants niet te krijgen door de listeriacrisis. © Dijkstra bv

Honderden bedrijfskantines zonder vleeswaren door listeriabacterie

Honderden bedrijfsrestaurants in Nederland kunnen geen broodjes ham of salami serveren. Veel cateraars zijn klant bij Offerman, de vleeswarenleverancier die eind vorige week een fabriek moest sluiten vanwege besmetting met de listeriabacterie. Hierdoor zijn drie mensen overleden en kreeg een vrouw een miskraam. ,,We werken met man en macht om de schappen weer te vullen. Het is een enorme operatie.’’

Niet alleen supermarkten als Jumbo, Versunie en Aldi hebben te maken met lege schappen, ook cateraars hebben een probleem. Sodexo, de grootste cateraar van ons land, neemt veel producten af bij Offerman. ,,Hierdoor konden wij in ieder geval vandaag onvoldoende vleeswaren leveren aan onze bedrijfsrestaurants. Het gaat om enkele honderden locaties. We hebben de voorverpakte gesneden vleeswaren uit de schappen gehaald’’, aldus een woordvoerster van Sodexo. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.