Volledig scherm
Jet van Nieuwkerk. © Babet Hogervorst

Jet van Nieuwkerk gaat koken voor ‘drukke mensen’

Haar recepten zullen écht gemakkelijk zijn en binnen een half uur op tafel staan. ,,Beloofd”, zegt Jet van Nieuwkerk, de nieuwe chef van 24Kitchen. Vanaf vandaag zijn haar recepten op deze site, in de krant én op tv te zien. 

Het stond op haar wishlist, vertelt Van Nieuwkerk, om voor de tv-zender 24Kitchen te gaan werken. ,,Dat staat bij ons altijd aan. Als mijn vriend de tv aanzet moet hij altijd terugzappen, omdat het laatste programma dat aan heeft gestaan altijd op kanaal 24 was.” Heerlijk, al dat gesnij en gekook! 

Niet zo gek dus, dat Van Nieuwkerk ‘ja‘ zei toen 24Kitchen haar vroeg voor de show Wat Eten We Vandaag. Samen met chefs Hugo Kennis en Job & Perry maakt zij elke dag iets lekkers dat ook gemakkelijk is en snel klaar te maken. ,,Ik wil laten zien dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Ook al ben je heel druk, dan is het toch goed om de tijd te nemen om iets voor jezelf klaar te maken. Dan weet je wat je eet.”

Het zijn snelle maaltijden, dat is de vaste formule van de dagelijkse show. ,,Ik zal in elk geval geen ingewikkelde gerechten gaan maken, Hugo en Job en Perry zijn echte chefs, ík ben een thuiskok. Ik hoop dat ik herkenbare maaltijden kan maken.” Een beetje bescheiden is dat wel: Van Nieuwkerk schreef drie boeken over eten (Het boek van Jet, Tips van Jet en Uit huis met Jet), ze weet veel over (uit) eten, schreef over eten, maakte de 3-delige serie Niet Gezond Meer op NPO3 en het programma Foodmakers op RTL4.

Quote

Ik hoop dat ik herkenbare maaltijden kan maken

De laatste maaltijd die ze voor zichzelf en haar vriend maakte? ,,Een lekker biefstukje, daar houdt mijn vriend van. Met Roseval aardappelen en venkel uit de oven. Een AVG’tje (aardappelen, vlees, groente, red.), daar maak je hem blij mee. En ik gebruik graag de oven. Soms zet ik 's morgens iets in de oven op een lage temperatuur - 50 of 60 graden - en dan is het 's avonds klaar. Zulke gerechten mislukken niet zo snel en zijn fijn als je een drukke dag hebt. Dan is het klaar als je thuis komt.”

Het eerste gerecht van de nieuwe tv-kok is pasta met roomsaus en prosciutto. ,,Leuk, makkelijk en vreselijk lekker. Daar krijg je iedereen mee om de tafel.” 

Vandaag geeft Jet van Nieuwkerk voor het eerst namens 24Kitchen het antwoord op de meest gestelde vraag van Nederland: ‘Wat Eten We Vandaag?’: