Volledig scherm
© 24Kitchen

Kabeljauw met kruidenkorst

24KitchenDe kerstdagen zijn voorbij. Als je geen restjes meer over hebt van het kerstdiner, probeer dan eens deze kabeljauw met kruidenkorst. 

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de kabeljauw:
- 4 witte boterhammen
- 25 g Parmezaanse kaas
2 bosjes basillicum
2 bosjes dille
2 bosjes peterselie
1 citroen
1 teentje knoflook
200 ml olijfolie
50 ml droge witte wijn
500 g kabeljauw (4 filets van 125 g)
50 ml witte wijnazijn
1 tl fijne mosterd
4 venkelknollen
75 g rucola

Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Ovenschaal
- Dunschiller

Bereiding:
Kabeljauw en kruidenkorst:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de boterhammen in stukjes. Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken. Pel de knoflook en snijd grof. Verwijder de steeltjes van de kruiden. Maal de helft van de basilicum, dille en peterselie met het brood, de kaas en de knoflook fijn in de keukenmachine. Rasp de schil van de citroen en voeg dit met het sap toe aan het kruim. Voeg een scheutje olie toe aan het mengsel en breng op smaak met versgemalen peper.
Schenk een scheut witte wijn op de bodem van de ovenschaal. Snijd de vis in 4 gelijke filets en leg in de ovenschaal. Bedek de bovenkant met het kruidenmengsel. Bak de vis in de oven in circa 10 minuten goudbruin en net gaar.

Kruidensalade:
Klop in een ruime kom de witte wijnazijn met mosterd, 150 ml olijfolie en een beetje zout tot een vinaigrette. Snijd het groen van de venkel fijn. Schaaf met een dunschiller stroken van de venkelknol en meng met de vinaigrette. Pluk de blaadjes van de resterende basilicum, dille en peterselie en voeg met de rucola toe aan de venkelsalade.

Serveren:
- Serveer de kabeljauw met kruidenkorst en kruidensalade met venkel. En garneer met het fijngesneden venkelgroen.

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl