Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi.
Delen per e-mail
De dertiger bestelde een glas Stella Artois en kreeg te horen van eigenaar Brendan Ring dat het restaurant tijdelijk zou worden gesloten vanwege coronamaatregelen in de stad. ,,Hij kwam naar me toe en gaf me de rekening waarop het bedrag voor het biertje was afgeschreven van zijn creditcard en zei: Deel dat met het bedienend personeel", vertelt de eigenaar tegen website Cleveland.com.
Ring bedankte de man - die hij wel kende - maar had zijn bril niet op toen hij de bon bekeek. ,,Ik rende naar buiten en zei: Wat doe je nou? Hij antwoordde dat het serieus was en wenste me een goede Kerstmis. We zouden elkaar weer zien bij de heropening.” De 55-jarige eigenaar laat weten zoiets nog nooit te hebben meegemaakt.
Vaste klant
De sluiting van de horeca is ook in Amerika bedoeld om het coronavirus in te dammen. Gisteren werden in de staat Ohio 11.885 besmettingen gemeld. In mei, toen de restaurants in Ohio juist weer open gingen, liet een vaste klant van een Italiaanse zaak een grote tip achter. Toen ging het om 1000 dollar op een rekening van ruim 117 dollar.
Een Schot die met twee vrienden een paar jaar geleden ging dineren in het Indiase restaurant Inverurie’s Rajpoot gaf een nóg grotere fooi. De klant kon zijn ogen niet geloven toen er 1.006.082,04 pond (ruim 1,2 miljoen euro) van zijn rekening was verdwenen. Een foutje. Het geld werd teruggestort, maar uiteindelijk gaf hij alsnog een ruime fooi van 1418 pond.
Zelf koken nu de restaurants ook bij ons dicht zijn? Leer hier de beste trucs van de professionals:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken&Eten
Van 20 glazen wijn per week naar 0: 'Ik slaap beter en ik ben mentaal sterker’
Half januari worden de goede voornemens op het gebied van eten en drinken massaal in de ijskast gezet om vervolgens zoet of vet voedsel te bestellen. Ook de drank komt weer op tafel, zo blijkt uit cijfers van een grote bezorgservice. Ervaringsdeskundige Esther ten Hove vermoedt dat mensen met te veel voornemens tegelijk beginnen. ‘Je lichaam draait op routine.’ -
Wetenschappelijk Bewezen
Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango
Dit lekkere toetje zet je snel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar ook handig als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat! -
Consumentenbond: Klant op het verkeerde been door gezonde claims fabrikanten
De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van voedingsmiddelen die claims, afbeeldingen en namen gebruiken om hun producten een gezond imago te geven, consumenten op het verkeerde been zetten. Zo bevatten bepaalde producten veel suiker, terwijl er op de verpakkingen staat dat het product gezond is. -
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af.
-
Goeievraag.nl
Met deze hoeveelheid penen en uien maak je de lekkerste hutspot
Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich afvragen wat de juiste verhouding tussen groente en aardappelen is bij hutspot. Foodjournalist en kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil geeft antwoord. -
PREMIUM
Voor het eerst file in Zeeuws dorp: allemaal in de rij voor hamburgers en pizza
In het Zeeuwse dorp Waarde hebben ze tegenwoordig iets nieuws: een file. Elke vrijdag en zaterdag staat er net buiten het dorp een rij wachtende auto's. Niet omdat het verkeer er zo enorm is toegenomen of dat er wegen zijn afgesloten. Nee, in Waarde is de file uit vrije wil. Hij staat namelijk voor het drive-thru restaurant van de familie Goud. -
PREMIUM
Jong duo uit Kaatsheuvel opgepakt voor diefstal honderden kazen: tienduizenden euro’s schade
LIEVELDE / DEN BOSCH - Honderden kazen van een boer uit Lievelde zijn spoorloos verdwenen na een diefstal. De waarde van de buit bedraagt tienduizenden euro’s. Twee jonge verdachten, die rijk dachten te worden met de verkoop van het gele goud via Marktplaats, zijn dit weekend opgepakt door de politie.