Volledig scherm

Knoflook maakt mannen aantrekkelijker

Laat jij het broodje alioli vaak staan als je daarna de kroeg induikt? Of maak je liever geen gamba's in knoflook als je met een date gaat koken? Geen zorgen mannen, jullie komen hier dankzij het volgende onderzoek mee weg.

Dit blijkt uit een reeks onderzoeken, gepubliceerd in het magazine Appetite. Hoe hebben ze dit geconcludeerd? Bij één van de onderzoeken moest de helft van de groep mannen een boterham met kaas en 12 gram (oftewel 6 teentjes!) knoflook eten. De andere helft van de groep at een gewone boterham met kaas. Ze mochten niet roken of deodorant gebruiken, zodat hun lichaamsgeur daar niet door werd beïnvloed. 

Vervolgens droegen de mannen wattenschijfjes onder hun oksels om geur op te vangen. Deze schijfjes droegen ze 12 uur lang, waarna de vrouwen eraan mochten snuffelen. Yummie! 

Je raadt het vast al: de mannen die de enorme hoeveelheid knoflook hadden gegeten, werden door de vrouwen als aantrekkelijk, aangenaam en mannelijk bestempeld. Het is dus duidelijk wat mannen te doen staat: bakken met knoflook eten.