Koken met Blik: deze couscoussalade met zalm maak je met ingrediënten uit je voorraadkast
VideoIn Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de vierde aflevering maakt hij een heerlijke couscoussalade met zalm, met de couscous die je in je voorraadkast hebt staan.
Delen per e-mail
Je hoeft niet altijd naar de supermarkt om verse producten te kopen, want koken met houdbare producten is volgens de chef-kok net zo lekker. Zeker nu we nog tot het einde van de maand thuis moeten blijven, is dit een goed moment om te kijken wat je nog in de voorraadkast hebt liggen. ,,Ik kook uit de voorraadkast, uit de vriezer en neem pot en blik mee. En ik maak de lekkerste gerechten.’’
In deze aflevering van Koken met Blik maakt Jansen een couscoussalade met zalm. ,,Met couscous kan je van alles maken’’, zegt hij. ,,Tabouleh, feta, komkommer, dille, noem maar op.’’
Voor de smaak voegt Jansen een bouillonblokje toe aan de couscous. Vervolgens begint de kok met het schoonmaken en snijden van de zalm. Terwijl de couscous aan het wellen is, voegt hij er wortelrijst aan toe. ,,Dat is gewoon fijngesneden wortel. Maar dan komt het niet zo aan bij de kinderen, dat het groente is.’’
Jansen vult de couscous met allerlei ingrediënten. ,,De geroosterde paprika’s snijd ik iets grover dan de wortelrijst, de zalm gaat erin.’’ Ook vond hij in zijn voorraadkast zongedroogde tomaten. ,,Die zijn ook lekker.’’ Voor een beetje structuur gaan er ook nog artisjokken in de salade. ,,Als je ervan houdt, hoor.’’ Ook voor de kruiden natuurlijk alleen iets uit de voorraadkast: gedroogde dille.
Om de salade op smaak te brengen voegt Jansen wat olijfolie toe. Dan is het een kwestie van mengen en proeven. ,,Het is in ieder geval wel heel kleurrijk, daar kan je niets van zeggen.’’
Couscoussalade met zalm
INGREDIËNTEN
250 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
250 g couscous
200 g wortelrijst uit de vriezer
1 blik zalm
1 pot geroosterde paprika’s
6 gedroogde tomaten
195 g artisjokkenhartjes
2 el groene olijven in ringen
1 el gedroogde dille
Zout, peper
Olijfolie
BEREIDING
1 Meng het kokend water met de bouillon en wel de couscous ca. 15 min. Voeg daarna de wortelrijst toe. Verwijder, indien nodig, de graat uit de zalm en voeg toe aan de gewelde couscous.
2 Snijd de geroosterde paprika en gedroogde tomaten in stukjes.
3 Meng de stukjes paprika en gedroogde tomaten met de couscous en voeg de artisjokken, olijven, gedroogde dille en de zalm toe.
4 Breng daarna op smaak met zout, peper en olijfolie.
Op zoek naar nog meer inspiratie voor lekkere recepten uit de voorraadkast? Bekijk hieronder de vorige afleveringen van Koken met Blik:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Koken & eten Koken met Blik: heerlijke soep met gegrilde paprika uit pot
In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de derde aflevering maakt hij een lekkere gegrilde paprikasoep. -
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango
Dit lekkere toetje zet je snel op tafel. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers, maar ook handig als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!
-
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Koken met Blik: alles voor deze Aziatische curry met gamba's vind je in je voorraadkast
In Koken met Blik laat tv-chef Danny Jansen in tien afleveringen zien hoe je lekker kunt koken met dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de tweede aflevering maakt hij een Aziatische curry met gamba’s. -
PREMIUM
Pollepel thuis Ogen dicht en fantaseren maar over zwoele, Spaanse zomeravonden met tapas van Destino
Een zonvakantie naar Spanje lijkt eindeloos ver weg, maar met een beetje fantasie kun je thuis ook in Spaanse sferen komen. Voor de Gouden Pollepel Thuis zetten we de verwarming een paar graden hoger en trekken een hele avond uit voor het uitgebreide thuismenu van Destino.