Lasagne met groene asperge
Begin je de week ook met deze makkelijke maaltijd? Deze lasagne met groene asperge staat binnen een half uur op tafel. Kijk je al uit naar vanavond?
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 uien
- 250g champignons
- 1 pakje verse, Italiaanse kruiden (salie, tijm, rozemarijn, oregano)
- 225g runderchipolata's
- 30ml olijfolie
- 350ml passata
- 100g Parmezaanse kaas
- 250g ricotta
- 2 eieren
- 500g groene asperges
- 1 pak verse lasagnebladen
Benodigdheden:
- Koekenpan
- 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Snijd de champignons in plakjes. Ris van de Italiaanse kruiden de blaadjes van één takje salie, rozemarijn en oregano en hak de blaadjes fijn. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm.
- Snijd de worst over de lengte in en verwijder het velletje van de worst. Verwarm olie in een koekenpan en fruit de uien. Bak het gehakt van de worstjes goudbruin en voeg de gesneden champignons toe. Schep het mengsel om met de fijngehakte Italiaanse kruiden. Voeg de passata toe en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de geraspte kaas in een kom met ricotta, eieren, versgemalen peper en een beetje zout tot een romig mengsel.
- Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges in de lengte. Pas de lengte van de asperges aan op de maat van de ovenschaal.
- Snijd de lasagnevellen op de maat van de ovenschaaltjes. Begin in elk schaaltje met een laagje tomatensaus en leg hierop een lasagnevel. Bedek dit met een laagje van het ricottamengsel en een rijtje asperges. Herhaal de lagen tot alle schaaltjes gevuld zijn en eindig met het ricottamengsel. Bestrooi de schaaltjes met de rest van de geraspte kaas.
- Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”.
-
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch. -
Kerstbuffet voor een prikkie bij Ikea-vestigingen
Meubelgigant Ikea organiseert grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. In Duiven kunnen bijvoorbeeld 750 mensen aanschuiven voor het buffet met warme en koude gerechten.