Volledig scherm

Last van een kater? Dit moet je eten

Met een drankje luid je het weekend goed in. Maar één wordt vaak twee, drie en meer. Voordat je het weet sta je op met knallende hoofdpijn. Geen zorgen, deze voeding helpt je erbovenop. 

1. Eieren 
Ga, mits je maag het aankan, voor een stevige lunch of brunch. Het liefst met eieren. In eieren zit cysteïne wat ethanal afbreekt, oftewel de kater veroorzakende stoffen in je lichaam. Daarnaast kun je ook wel wat eiwitten gebruiken om de spieren te heropbouwen. Hoe je je eieren eet, maakt niet uit. Gekookt, gebakken of gepocheerd, het mag allemaal.

Volledig scherm

Benieuwd hoe je je ei het beste kunt koken? Julius Jaspers legt het hier uit.

2. Gaan met die banaan
Ook bananen komen goed van pas in de strijd tegen de kater. Deze bevatten veel kalium, waar je door de alcohol een tekort aan hebt. Kalium en natrium reguleren de waterbalans in het lichaam. Om deze weer op orde te krijgen is een toevoer van kalium van belang.

Volledig scherm

3. Tomaten
Niet alleen kalium, maar ook vitamine C vermindert de kater. Laat het nu net zo zijn dat tomaten zowel kalium als vitamine C bevatten. Verwerk ze in een lekkere maaltijdsalade of snack ze uit het vuistje. Voordat je het weet ben je er weer bovenop en dans je vrolijk verder door het leven.

Volledig scherm

4. Doordrinken
Als we actrice Elizabeth Taylor mogen geloven, is de beste remedie tegen een kater: doordrinken. We weten allemaal dat deze oplossing van korte duur is en het de kater uiteindelijk zelfs kan verergeren, maar tijdelijk werkt het zeker. In haar wilde jaren had miss Taylor naar schijnt zelfs haar eigen anti-katerdrank. Hoe maak je dit? Meng 100 ml sterke koude bouillon met het sap van 1 citroen en een scheut wodka. Vul een glas met ijsblokjes en schenk het drankje eroverheen. 

Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.