Lidl komt met twee nieuwe smaken bitterballen: 'We proberen soms gekke dingen'
De nieuwste vondst van Lidl: een bitterbal gevuld met chocolade. Hij ligt sinds deze week in de winkel. Ook David van Holsteijn - die er bij Lidl over gaat - had in het begin zijn twijfels. Maar inmiddels is hij overtuigd.
Bitterballen met vier kazen, zwarte truffel of erwtensoepsmaak: de oer-Hollandse snack moest al wat culinaire experimenten doorstaan. Maar nu komt Lidl met het absolute toppunt: de bitterbal gevuld met chocolade en karamel-zeezout of met witte chocolade en aardbeiensmaak. David van Holsteijn, hoofd inkoop actiemanagement bij Lidl, legt uit waarom dat volgens hem helemaal niet raar is.
Een bitterbal gevuld met chocolade. Wie verzint dat?
,,De afgelopen jaren hebben we al veel varianten op de bitterbal gehad: met biet en rode kaas of hazelnoot en bospaddestoelen. We weten dat de bitterbal een product is dat het goed doet bij onze klanten. Daar ga je tijdens brainstormsessies over nadenken. We vonden het tijd om een nieuwe variant te verzinnen. We proberen soms gekke dingen.”
Maar deze combinatie?
,,Chocolade is een groot thema voor ons, zeker zo tegen het einde van het jaar. En de bitterbal loopt goed, dus we vroegen ons af of we beide ingrediënten konden samenvoegen. En dat dan combineren met karamel-zeezout, een smaak die het sowieso al goed doet. Eén plus één is twee. Zo hebben we een mooie bitterbal gemaakt. Hij is crunchy, iets voor de zoetekauw.”
Eerlijk, wat dacht u bij uw eerste hap?
,,Ik zal je mijn eerlijke antwoord geven. Ik dacht: dit is een gedurfde smaak. Maar ik houd van zoet, en vooral van chocolade. Uiteindelijk vind ik het toch een goede combinatie. Ook al willen we gekke dingen doen, het moet wel goed smaken.”
En de klant?
,,Dat is het mooie van supermarkten: aan de verkoopcijfers kun je zien of de klant het waardeert of niet. Hij ligt pas net in de winkel, maar nog zonder verkoopcijfers te noemen kan ik al zeggen dat de klant ‘m goed ontvangt.”
Kunt u zich ook voorstellen dat veel mensen het een vies idee vinden?
,,Ik denk dat veel mensen zich er niet echt een goede voorstelling bij kunnen maken. Een bitterbal hoort hartig te zijn, zullen veel mensen denken. Wij kunnen veel proeven en testen, dan word je soms positief verrast. En nu denk ik: een bitterbal kan ook zoet zijn.”
Is dit ook niet gewoon een manier om de aandacht te trekken?
,,Je wilt de klant verrassen, dat mensen de folder openslaan, eens goed kijken en denken: dit is gaaf. Je kunt mensen bovendien niet elk jaar hetzelfde product aanbieden.”
En welke vindt u zelf het lekkerst? De karamel-zeezout of witte chocolade met aardbei?
,,Mijn voorkeur gaat naar de eerste. Ik moet zeggen dat ik zo ongeveer alles waar karamel-zeezout in zit lekker vind. Misschien komt het ook wel door mij, dat we daar bij Lidl zoveel van hebben. Gelukkig vindt de klant het ook lekker en leuk.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Banaan karamel-zeezout taartjes
Deze banaan karamel-zeezouttaartjes zijn het perfecte dessert voor jouw kerstdiner. Je kan ze namelijk al voorbereiden. Je hoeft alleen de botercrème nog toe te voegen en de taartjes te decoreren. Zo heb je meer tijd voor je familie en vrienden. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Met video
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
Koken & Eten
Liefhebber Eke proefde duizenden snacks en selecteerde de zes gekste combinaties
Hou jij van gekke combinaties als je iets lekkers smikkelt? Brood met chips of mandarijnen met mosterd? Eke Bosman test al jaren snacks in ons land en koos voor deze site snacks die bizar klinken maar vaak verrassend lekker zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel
Pasta Alfredo is het pastagerecht met boter en Parmezaanse kaas en is vernoemd naar zijn bedenker: Alfredo di Lelio. De Italiaan maakte het recept meer dan honderd jaar geleden in zijn restaurant in Rome. Nog steeds smullen we van dit romige gerecht waar je instant een goed gevoel van krijgt. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Wat Eten We Vandaag: Hollandse erwtensoep
De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen: Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige wandeling. Serveer deze soep met wat roggebrood en katenspek voor een goed gevulde maag.