Lola (29) geeft ‘geheime’ familierecepten prijs in haar Indische bakboek: ‘Eén recept mocht ik niet delen’
Koken & etenEten. Voor Lola van Ruler (29) is dat onlosmakelijk verbonden met haar familie en met herinneringen. Geen verjaardagsfeest ging voorbij zonder ladingen spekkoek, Indische aardappelkroketjes en andere lekkernijen. Maar recepten delen, dat ligt in de Indische cultuur gevoelig. Toch wist Van Ruler er tientallen los te krijgen en te bundelen in het bakboek Toko Lo.
Al jaren timmert Van Ruler aan de weg met haar bedrijf Toko Lo. Op bestelling maakt ze Indische lekkernijen die ze thuisbezorgt. Dat ze haar familierecepten zou bundelen en aan zou bieden aan een groot publiek had ze niet gedacht. ,,Ik was een beetje huiverig. Bang dat ik het ‘gouden ei’ zou weggeven. Maar als ik de recepten niet doorgeef, dan zijn ze er straks met mij ook niet meer. Ik wilde toch graag het verhaal vertellen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
VIDEO
Met deze bijzondere tip maak je de perfecte nasi goreng
In onze videoserie Indo Food dompelen koks Job en Perry zich onder in de Indonesische cultuur en keuken. In deze laatste aflevering leren Job en Perry over het ontstaan van nasi goreng. -
PREMIUMOver de Tong
Silk Road heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. -
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met rendang
Duik de Aziatische keuken in met dit heerlijke recept! Deze bao buns worden geserveerd met zelfgemaakte rendang en een frisse koolsalade. De rendang wordt heerlijk mals dankzij het lange stoven in de oven. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Koken & Eten
Met dit trucje van Julius Jaspers maak je je taaie BBQ-vlees lekker zacht
Een goede BBQ’er of grillmaster zorgt voor niet te veel variëteit op het vuur, schrijft barbecue-expert Julius Jaspers in zijn nieuwe boek. Want dan kun je zelf ook genieten van de gezelligheid aan tafel.