Makkelijke bami
24KitchenHaal de Aziatische keuken in huis met deze makkelijke bami. Deze bami smaakt naar meer en staat binnen een half uur op tafel.
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 eieren
- Zonnebloemolie
- 500 g eiermie
- 1 prei
- 2 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 schouderkarbonades
- 125 g taugé
- 150 g roze garnalen
- 50 ml sweet chilisaus
- 75 g kroepoek
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Wok
Bereiding:
- Kluts de eieren los en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een klein scheutje olie in een antiaanbakpan. Schenk de eieren erin en bak circa 4 minuten op laag vuur. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Kook de eiermie volgende de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud en laat uitlekken.
- Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan. Snijd het witte gedeelte in halve ringen en het groen in dunne reepjes.
- Schil en rasp de winterpenen.
- Pel en hak de knoflook
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de schouderkarbonaden in dobbelsteentjes.
- Verhit een scheut olie in wok en bak het vlees, knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de prei en wortel toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Voeg de taugé en garnalen toe en bak kort mee.
- Meng de chilisaus erdoor.
- Snijd de omelet in reepjes en meng door de groente.
Dankzij deze truc kan iedereen met stokjes eten.
Serveren:
- Schep de mie op bord en verdeel de groente met karbonades en garnalen erover. Leg de kroepoek erbij.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Boer Matthijs wil de witte motor weer sexy maken: ‘Dit is de ‘single malt’ onder de melk’
Hij werd voor gek verklaard, stuitte op onbegrip van boeren en de banken stonden nou niet meteen te trappelen. Toch liggen anderhalf jaar na de lancering van ElkeMelk de schappen van Albert Heijn dagelijks vol met flessen van Metha 101, Geertje 72 en van zo’n 100 andere koeien uit zijn stal in Molenaarsgraaf. En het buitenland lonkt. ,,Melk moet weer sexy worden’’, zegt ondernemer Matthijs Baan (40). -
PREMIUM
Borrelhap met echte pieperwijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van. -
Naakt uit eten? Het kan nu in dit restaurant in Parijs
-
Van dit eten krijg je een stralende huid
Zoals inmiddels bekend, kan bepaald eten en drinken bijdragen aan een gezondere en dus stralende huid. Maar wat moet je nu precies tot je nemen en waarom is dit dan zo goed voor je huid? Hier enkele tips op een rij. -
Wat Eten We Vandaag: Shepherd’s pie met kastanjechampignons
Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groente wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht.
-
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
PREMIUMOver de Tong
De Bout heeft een fijn weekmenu
Ooit werd Soerendonk in het televisieprogramma Het leukste gat van Nederland verkozen tot leukste dorp. Er is blijkbaar ook veel lekkers in Soerendonk. Een attente lezer wees ons op zijn smakelijke ervaringen uit de keuken van restaurant De Bout.