Makkelijke bami
24KitchenHaal de Aziatische keuken in huis met deze makkelijke bami. Deze bami smaakt naar meer en staat binnen een half uur op tafel.
Delen per e-mail
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 eieren
- Zonnebloemolie
- 500 g eiermie
- 1 prei
- 2 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 schouderkarbonades
- 125 g taugé
- 150 g roze garnalen
- 50 ml sweet chilisaus
- 75 g kroepoek
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Wok
Bereiding:
- Kluts de eieren los en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een klein scheutje olie in een antiaanbakpan. Schenk de eieren erin en bak circa 4 minuten op laag vuur. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Kook de eiermie volgende de bereidingswijze op de verpakking. Spoel koud en laat uitlekken.
- Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan. Snijd het witte gedeelte in halve ringen en het groen in dunne reepjes.
- Schil en rasp de winterpenen.
- Pel en hak de knoflook
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de schouderkarbonaden in dobbelsteentjes.
- Verhit een scheut olie in wok en bak het vlees, knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de prei en wortel toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Voeg de taugé en garnalen toe en bak kort mee.
- Meng de chilisaus erdoor.
- Snijd de omelet in reepjes en meng door de groente.
Dankzij deze truc kan iedereen met stokjes eten.
Serveren:
- Schep de mie op bord en verdeel de groente met karbonades en garnalen erover. Leg de kroepoek erbij.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Sergio Herman opent derde restaurant in Antwerpen
‘Le Pristine’, zo zal het nieuwe restaurant van Sergio Herman heten. Na Frites Atelier en sterrenrestaurant The Jane opent de Nederlandse kok binnenkort een derde restaurant in Antwerpen, in de Lange Gasthuisstraat. De opening van Le Pristine staat gepland voor midden april. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”.
-
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker. -
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch. -
Kerstbuffet voor een prikkie bij Ikea-vestigingen
Meubelgigant Ikea organiseert grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. In Duiven kunnen bijvoorbeeld 750 mensen aanschuiven voor het buffet met warme en koude gerechten.