Volledig scherm
PREMIUM
© Thomas Nondh Jansen

Met deze kookboeken kom je de herfst wel door

Koken & etenBourgondische gerechten, wild en klassiekers uit de Joodse keuken: met deze nieuwste kookboeken komen we de regenachtige dagen wel door.

The Jewish Cookbook

Volledig scherm
Jewish Cookbook. © Press

Het standaardwerk De Joodse keuken van Claudia Roden is al een jaar of 25 maatgevend. Een ander Joods kookboek heeft dit boek de afgelopen decennia in kwaliteit niet kunnen vervangen, maar bij uitgeverij Phaidon verscheen een exemplaar dat in de keuken zeker niet misstaat naast het bekende boek van Roden.

Het is wat moderner, maar alle klassiekers staan erin en het is erg mooi uitgegeven. ­Auteur Leah Koenig is in Amerika een autoriteit op het ­gebied van de Joodse keuken. Ruim vierhonderd pagina’s recepten.

Leah Koenig: The Jewish Cookbook, 39,99 euro, Phaidon Press Limited

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.