Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze opvallende activiteiten verbrand je net zoveel als met hardlopen

Is sporten niet jouw ding? Gelukkig zijn er ook andere manieren waarop je aardig wat calorieën kunt verbranden. De volgende activiteiten komen uit onverwachte hoek, doe er je voordeel mee.

Ga je wel de gym in? Let er op dat je dit niet eet voor het sporten. 

Friemelen
Tikken met je voet, bewegen met je been of iets wat je zelf heel fijn vindt. Sommige mensen zijn er gek op maar je kunt er ook een hekel aan hebben. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat je tientallen meer calorieën verbrandt dan wanneer je niets doet. Een bepaald onderzoek heeft zelfs vastgesteld dat je met friemelen 350 calorieën per dag verbrandt. Dit heeft als gevolg dat je 25 tot 35 kilo per jaar afvalt!

Groene thee drinken
Voor veel mensen is het moeilijk om af te vallen. Nu is er onderzocht dat het drinken van groene thee effect heeft op je vetpercentage. De onderzoekers keken hierbij naar de resultaten van mensen met obesitas die meerdere keren op een dag groene thee dronken. Door het drinken van de groene thee verbrandde de personen ongeveer 183 calorieën per dag. Deskundigen ontdekten polyfenolen in de thee, die rijk zijn aan antioxidanten en die het lichaam helpen effectiever vet af te breken. Je moet echter veel thee drinken om het effect te zien, ongeveer 8 glazen op een dag.

Eruit zweten
Een heet bad, een sauna of een stoombad, het werkt allemaal. De warmte zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt. Higher Dose, een spa in New York beweert zelfs dat je met 45 minuten in een sauna zitten net zo veel calorieën verbrandt als tijdens het rennen van 4 kilometer. 

Schoonmaken
Misschien de minst ontspannende, maar wel de voordeligste manier om calorieën te verbranden. Health heeft onderzocht dat je met een uur afwassen ongeveer 100 calorieën verbrandt. De badkamer 35 minuten schoonmaken is net zo effectief als hetzelfde aantal minuten hardlopen. Zorg niet dat het schoonmaken van je huis een deel van je sportschema wordt. Het is in 2013 namelijk bewezen dat mensen die dit deden dikker waren dan mensen die gewoon naar de sportschool gingen. 

Klik hier voor video's met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.