Met deze versiering is je kerstboom om van te smullen
Heb jij al een kerstboom in huis gehaald? Bij gewone kerstballen hoef je het in elk geval niet te houden. Pak dit jaar eens uit met drank en etenswaren in je boom.
Delen per e-mail
Zoete snacks
Sta jij bekend als de zoetekauw van de familie? Dan is deze versiering voor jou gemaakt. Hang de boom vol met cupcakes, donuts, pretzels, ijs, of een pot pindakaas. Of wat dacht je van een complete bruidstaart? Deze pindakaashanger (foto hierboven) koop je bij Bronners.
Hartige snacks
Van bacon tot croissants, van oesters tot nachos met kaas, van een kaasplankje tot augurken. Kun je hier maar niet genoeg van krijgen? Voorzie je boom van deze creaties en je weet zeker dat hij opvalt. Deze baconversiering koop je bij Urban Outfitters.
Maaltijden
Toch meer van de grote trek? Pak uit met volledige maaltijden. Denk aan sushiboxen, pizzadozen, noedelsoep, hotdogs of afhaal-Chinees. Best heftig voor in de boom, maar gelukkig zijn de maaltijden niet op ware grootte. De sushibox koop je bij Gumps.
Kerstballen met drank
Ben je klaar met de ballen die je niet echt kunt opeten en -drinken? Ga dan voor het echte werk. In deze kerstballen van Lakes Distillery zit drank. Er is keuze uit de smaken gin, whisky en wodka. Voor een set van zes ballen ben je ongeveer 35 euro kwijt.
Is dit allemaal wat te veel gekkigheid voor je? Ga dan zelf aan de slag en versier je boom met zanddeegkoekjes, figuurtjes van eiwitschuim of chocoladeballen. Wikkel de chocoladeballen in zilverpapier en maak hier een touwtje aan vast. Zo gedaan en je boom ziet er meteen feestelijk uit.
Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Het witte goud is er waarschijnlijk lekker vroeg bij
Het traditionele oogstseizoen van witte asperges is van begin april tot en met 24 juni, maar het zou heel goed kunnen dat we al veel eerder aan het witte goud zitten, zeggen sommige telers. -
Deze kleurige broodjes bestaan voor een derde uit groente
Broodjes met bloemkool, spinazie, bieten en paprika. Het is een manier om meer groenten binnen te krijgen. Ze liggen nu in de supermarkt. -
PREMIUM
over de tong Van de tiramisu van Zafvino kun je schalen op
Een Italiaans restaurant, zo zegt ZafVino in Arnhem over zichzelf. Als je binnenstapt, heeft het ook veel weg van een rumoerige, pubachtige zaak. -
Is er straks nog genoeg chocolade? Alleen als we de boeren beter betalen
Fairtrade verhoogt de minimumprijs die boeren ontvangen voor hun cacaobonen. Volgens de organisatie is deze maatregel hard nodig omdat de meeste cacaoboeren in armoede leven. Daarnaast moet een betere prijs voorkomen dat met name in West-Afrika duizenden boeren stoppen met de cacaoteelt, waardoor de productie van chocolade onder druk komt te staan. -
Restaurantdode blijft raadsel, ook justitie opent onderzoek
Na het Spaanse ministerie van Volksgezondheid opent ook justitie een onderzoek naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Een vrouw van 46 overleed afgelopen zaterdag na een etentje, haar man en zoon werden ziek. De teller van het aantal gevallen van vermoedelijke voedselvergiftiging is opgelopen tot 29.
-
Koken & eten Eten met label ‘biologisch’ vinden we lekkerder
Wanneer er een biolabel op voedingsmiddelen zit, vinden we die lekkerder en gezonder. We zijn ook bereid er meer voor te betalen. Dat ontdekten Belgische onderzoekers. -
PREMIUM
Koken & eten ‘Gedachte dat insecten vies zijn, zit ons in de weg’
Tientallen miljoenen euro’s stoppen investeerders in de ontwikkeling van grootschalige insectenkwekerijen. En in de supermarkt kun je ook al heel voorzichtig kiezen voor meelwormen in plaats van rundvlees. ,,Wat nog in de weg zit, is de gedachte dat insecten vies zijn.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Falafelsandwich met tahindressing
Kikkererwten worden steeds populairder, vooral in de vorm van falafel. Vaak worden kant-en-klare falafels gekocht in de supermarkt, maar je kunt falafel ook makkelijk zelf maken en chefs Job en Perry helpen je daar graag mee.