Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.”
Delen per e-mail
De culinaire wandelroute is een idee van het platform Heerlijk.nl. Sinds vorig weekend vinden er op zaterdag en zondag wandelingen plaats langs een achttal luxe restaurants in Rotterdam.
Deelnemers kunnen zelf een tijdslot kiezen en aangeven welke route ze willen lopen. Het platform stippelde een wandeling uit in Kralingen, maar er is ook een route door het centrum van de stad. De wandelaars gaan onder meer langs bij sterrenzaken Fred, Amarone, Joelia en Parkheuvel. Ook een restaurant als Gastrobar Ster is in de route opgenomen.
Win-win-winsituatie
Rick de Jonge van Heerlijk.nl: ,,Bij iedere zaak krijgt de wandelaar een hapje. Het is voor beide partijen een win-win-winsituatie. De wandelaar is even buiten en de restaurants kunnen weer aan de slag. De ondernemers reageren positief.”
Doordat de drempel nu wat lager ligt, kunnen mensen die het zich normaal niet kunnen permitteren ook kennismaken met deze restaurants
Wie denkt dat er voor de wandelroute honderden euro’s betaald moet worden, heeft het mis. Een arrangement kost ongeveer 41,00 euro per persoon. Wie ook een drankenarrangement wil, betaalt 25 euro meer. De Jonge. ,,De prijs ligt zo laag, omdat je natuurlijk de beleving van een restaurant mist. Doordat de drempel nu wat lager ligt, kunnen mensen die het zich normaal niet kunnen permitteren ook kennismaken met deze restaurants.”
Voor de komende twee weekenden staan er in ieder geval al wandelingen op de agenda. De Jonge verwacht echter dat ook in de daaropvolgende weken mensen een culinaire uitstap kunnen maken. ,,We horen zo veel positieve reacties. We willen er zeker mee doorgaan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Nederlandse meelwormenkweker in Franse handen: kans om mensen insecten te laten eten
De Nederlandse meelwormenkweker Protifarm wordt overgenomen door zijn Franse branchegenoot Ynsect. Die ziet grote kansen om mensen de insecten te laten eten, nu dat sinds 1 januari veilig wordt geacht in de Europese Unie. Van de meelwormen kunnen onder meer voedingssupplementen voor sporters en mensen met spijsverteringsziekten worden gemaakt, maar ook gewoon vleesvervangers. -
PREMIUM
Ramadan in coronatijd: moslima’s koken warme hap voor daklozen in een gesloten restaurant
Opnieuw kunnen Nederlandse moslims door corona de ramadan niet samen vieren. Maar tien vrouwen uit Amsterdam laten zich daardoor niet uit het veld slaan. -
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook. -
Koken & eten
Darter Aubergenius luidt Nederlands aubergineseizoen in: ‘Als ik blij ben, denk ik aan aubergines’
Veel mensen weten het niet, maar begin april begint het Nederlandse aubergineseizoen. Nederlandse supermarkten stappen dan over op aubergines van eigen bodem. Lekker lokaal en duurzaam, vinden teler Dennis van Luijk en auberginefan Dirk van Duijvenbode. -
PREMIUMGouden Pollepel thuis
Een portie oud-Rotterdamse gezelligheid op bestelling; in Old Dutch is de klant nog altijd koning
Restaurant Old Dutch is een oer-Rotterdams horeca-monument, een icoon. Met een vaste klantenkring van welgestelde families, zakenmannen en bekende Rotterdammers. Ook tijdens de lockdown weet gastheer en eigenaar Aad van der Stel hoe hij het zijn klanten naar de zin moet maken.
-
Wat Eten We Vandaag: Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette
Makreel is een vette vissoort en door dat hoge vetgehalte combineert makreel goed met een vinaigrette. Traditioneel wordt een vinaigrette gemaakt met azijn, maar dat zuurtje vervangen we in dit recept door sinaasappel en citroen. Gecombineerd met mango en appel is deze frisse salade een echte lente topper! -
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
PREMIUMKoken & eten
Asperges koken zonder water: de pure smaak blijft bewaard
Asperges met beenham, gesmolten boter, ei en een glas pinot blanc: hoe klassiek wil je het hebben? Het kan ook anders, vindt Harold Hamersma. Samen met zijn echtgenote geeft hij tips voor de lekkerste wijnen bij de beste recepten.