Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Misschien wel de lekkerste boontjes ter wereld

Koken & EtenDankzij een bevriende chef, gespecialiseerd in culinaire ontdekkingsreizen en foodporn per whatsapp, maakt Ronald Giphart kennis met een heerlijk sperziebonengerechtje.

Al jaren ben ik bevriend met chef Rik, die achter de kachel staat (zoals koks hun fornuis noemen) van restaurant Madeleine in Utrecht. Ik ken bijna niemand die zo obsessief met eten en producten bezig is. Op de schamele dagen dat hij niet staat te zweten in zijn kooksauna reist hij af naar culinaire brandhaarden, om inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.