Volledig scherm
Rutger is dol op cake. © Ingrid Hofstra

Nog snel iets lekkers maken voor Vaderdag? Rutger geeft een ‘verwenrecept’

Koken & etenHoe maak je je vader blij met Vaderdag? Met iets lekkers natuurlijk, dat je zelf hebt gemaakt. Zoals deze frisse cake van Rutger van den Broek, die 2013 in Heel Holland Bakt won en sindsdien van bakken zijn beroep heeft gemaakt.

Volledig scherm
Speciaal voor vader: cake met chocolade en sinaasappel © Saskia Lelieveld

Waarom is juist dit recept geschikt voor Vaderdag? ,,De yoghurt in deze cake maakt hem extra fris en lekker van structuur", vindt Rutger. ,,Samen met de chocolade en sinaasappel levert dat een onwijs lekkere cake op.” Geschikt voor alle vaders dus? ,,Hiermee ga je jouw vader zeker verwennen. De cake is makkelijk om te maken, dus succes gegarandeerd.” 

Yoghurtstracciatellacake met sinaasappel

Voor 10-15 plakken: 

Voor het beslag
175 g witte basterdsuiker
3 eieren
1 sinaasappel, rasp
¼ tl zout
175 g Griekse yoghurt
100 g boter, gesmolten
200 g bloem
1½ tl bakpoeder
100 g pure chocolade, fijngehakt

Volledig scherm
Cakes van Rutger van den Broek © Carrera Culinair

Verder nodig
boter, om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Klop hier de yoghurt door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe.

Spatel de bloem en het bakpoeder door het mengsel en roer er tot slot de stukjes gehakte chocolade door. Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Om te controleren of de cake gaar is kun je er met een satéprikker in prikken. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake gaar.
Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

(Dit recept is afkomstig uit Masterclass Cakes.)

Smullen er veel mensen mee? Dan kun je ook deze red velvettaart van patissier Hidde de Brabander nog maken: