Volledig scherm
© Shutterstock

NVWA doet inval bij vleesverwerker

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdag een een inval gedaan bij een onderneming in Gelderland. Het bedrijf wordt ervan verdacht vlees te verwerken en verkopen, zonder dat het bedrijf over de benodigde erkenning beschikt.

,,Een onderneming is strafbaar als ze vlees bewerken en verkopen, zonder hiervoor over de benodigde erkenning te beschikken. Het gaat om een bedrijf in Gelderland die vermoedelijk vlees bewerkt en dit aan horecabedrijven verkoopt’’, zegt Valentine Hoen, woordvoerder van het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie, dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit. 

,,

Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat onder meer de hygiëne kan worden gegarandeerd. De IOD heeft bij doorzoeking enkele verdachten aangehouden. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ook is (digitale) administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen, laat NVWA weten in hun nieuwsbericht. ,,Verder kunnen wij nog niets zeggen’’, zegt Tjitte Mastenbroek, woordvoerder van NVWA. ,,Het strafrechtelijk onderzoek loopt namelijk nog.’’