Volledig scherm
Een man geniet van sushi op JOY. © Peter Lodder fotografie

Op deze festivals kun je ongegeneerd genieten van sushi

Haal je chopsticks maar tevoorschijn! Het sushifestival Joy strijkt neer in Den Haag en in Utrecht. Daarnaast vind in Amsterdam de Amsterdam Sushi Week plaats. 

In Den Haag kun je dit jaar op het Lange Voorhout van de Japanse lekkernij genieten. Liefhebbers kunnen daar verschillende Aziatische gerechtjes proeven; van een lopende band of vanuit een van de neergestreken foodtrucks. Mocht je genoeg hebben gegeten, dan kun je ook nog je karaoke-kwaliteiten ten gehore brengen, een arcadespel spelen in een gameroom, een yogalesje volgens of tijdens een workshop het maken van sushi onder de knie krijgen. 

Een dj sluit de avonden af. Kinderen kunnen onder meer knutselen of sumoworstelen. Het driedaagse festival strijkt in de Haagse binnenstad neer van 17 tot en met 19 mei en is gratis te bezoeken. 

Amsterdam en Utrecht 

Mocht de datum je toch niet goed uitkomen, dan kun je van 6 tot en met 8 september afreizen naar het Utrechtse Griftpark voor het Joy festival. In Amsterdam is van 1 mei tot en met 5 mei een andere sushi gerelateerde festiviteit, namelijk: de Amsterdam Sushi Week. Daar kun je genieten van een grote variëteit aan sushi, sake, veganistische sushi, Japans bier en wijn. Daarnaast is er karaoke en een live band. 

Geen succes 

Vorig jaar december was er een kersteditie van het Sushi Festival Amsterdam. Dat bleek geen succes. Er volgde een klachtenregen van bezoekers: 'lange wachtrijen in de kou', ‘te veel mensen',  ‘veel te duur eten’ en ‘nergens een flesje water te koop’, staat vermeld op de site van ATV5. 

In 2016 verliep het Sushi Festival ook niet vlekkeloos. Er waren toen klachten over lange wachtrijen en te weinig sushi en drank. 

Deze spicy tempurasushi met krab en zalm kun je ook thuis maken. In de onderstaande video zie je hoe je dat doet.