Volledig scherm
Supermarkten halen hoge omzetten door de feestelijke paasdagen. © ANP

Paasweekend: supermarkten verwachten recordomzet

Met een zonnig paasweekend voor de boeg verwachten supermarkten een recordomzet. Dit jaar komt de omzet volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) naar verwachting uit op 870 miljoen euro, ruim 7 procent hoger dan vorig jaar. 

Het paasontbijt en de paasbrunch blijven belangrijke momenten om samen te eten aan een mooi aangeklede paastafel. Populaire producten voor op de paastafel zijn afbakbroodjes, eitjes, ijstaart, verse sappen en smoothies, garnalen, gerookte zalm en courgettesoep. Met het mooie weer worden zacht fruit, aardbeien en blauwe bessen goed verkocht. Dat geldt ook voor sla, tomaat en paprika.

Er wordt verder veel gebarbecued komend weekend. Gourmetten is ook met Pasen in trek. De verwachting is dat asperges veel worden gekocht. En steeds meer consumenten kiezen voor vis of vegetarische gerechten. Gezondere opties met meer variatie en kleur in groenten en fruit zijn in trek, bijvoorbeeld courgettesoep met gerookte zalm.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.