Pitabroodjes met gehakt binnen 1 minuut

Koken & EtenMet een lekkere maaltijd in het vooruitzicht kan de dag niet snel genoeg gaan. Vanavond op het menu: Griekse pitabroodjes met gehakt. Smullen maar!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g rundergehakt
- 8el Griekse yoghurt
- 100g slamix
- 3 tenen knoflook
- 3tl gyroskruiden
- 400gr tomatenblokjes
- 2tl chilipoeder
- 8 pitabroodjes
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 komkommer

Hoe pel je knoflook op een makkelijke en snelle manier? Bekijk het hier.

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Olijfolie
- Broodrooster

Bereiding:
- Snijd de gele paprika in blokjes en snijd de knoflook en rode ui fijn.
- Doe wat olijfolie in de koekenpan en rul het rundergehakt. Voeg de knoflook, rode ui en de gele paprika toe aan het gehakt. Bak het geheel samen.
- Voeg chilipoeder en gyroskruiden toe aan het gehaktmengsel. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel doorbakken.
- Doe de pitabroodjes in de broodrooster en wacht tot ze klaar zijn.
- Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze toe aan de slamix.

Serveren:
Doe de slamix met de komkommer in het pita broodje en voeg het gehaktmengsel eraan toe. Garneer het broodje af met Griekse yoghurt.
Tip: Voeg extra koriander toe om het geheel af te maken.

Het water loopt ons in de mond. Eet smakelijk!

Meer recepten? Bekijk hier alle eFFe Cheffen video’s.

Volledig scherm
© Koken & Eten