Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Hennie Gijsberts van Conveni bij de pizzaproductielijn in het Brabantse Liessel. © FotoMeulenhof

Pizza uit Brabant door de verse bodem ‘net zo goed als in Italië’

Verse pizzaproducent Conveni koopt de bodems van de pizza’s die het fabriceert nu nog in Italië en vriest ze voor verwerking eerst in. ,,Door de bodems zelf te bakken kunnen we ze vers verwerken”, zegt directeur Hennie Gijsbers. Dat komt de smaak ten goede. Zeven miljoen euro investeert Conveni om van zijn vestiging in Liessel een echte pizzafabriek te maken. Met een enorme oven en een productielijn voor het maken, kneden en vormen van deeg.

De productielijn wordt momenteel geïnstalleerd en beproefd. In de loop van deze maand moeten er in het Brabantse Liessel pizzabodems worden gebakken die de vergelijking met die van Italiaanse fabrikanten kunnen doorstaan. ,,Uitgangspunt was dat we bodems van minimaal dezelfde kwaliteit kunnen leveren”, vertelt Gijsbers.

Hij weet dat het is gelukt. Nieuwe klanten zijn al gevallen voor de smaak van deze pizza. ,,Een klant die we jaren geleden zijn kwijtgeraakt, hebben we weer terug. Hij heeft de Italiaanse bodems en onze nieuwe bodem geproefd en die van ons was de lekkerste.”