Populair op sociale media: pannenkoekensushi (en zo maak je ze zelf)
Koken & etenVeel mensen houden van sushi. En veel mensen houden van pannenkoeken. Als je deze twee favoriete hapjes met elkaar combineert krijg je sushicrêpes, oftewel pannenkoekensushi. Heel makkelijk om zelf te maken.
Een van de eerste restaurants met 'sushi’ van pannenkoeken lijkt een dessertrestaurant in Libanon te zijn geweest, Jessy Juice. Daar stond al een ‘sushiboot’ op het menu tijdens kerstmis 2018. Een sushiboot is een schaal in de vorm van een boot met daarin fraai neergezette sushi van pannenkoekjes en bijbehorende dips.
Sindsdien duiken de hapjes vaker op op sociale media. Video's over sushicrêpes zijn op socialemediaplatform TikTok zo'n 628.000 keer bekeken en op Instagram zijn er bijna 2000 berichten over dit hapje. Je kunt ze net als de Japanse versie met rijst vullen, met daarbij alles wat maar zoet is: fruit, chocolade, snoep en koekjes.
Populair is de banaan, omdat die zo lekker rolt, maar op sociale media zie je ook andere vullingen als marshmallows, M&M’s, bonbons, stukken chocoladereep en ijs. Veel fans maken verschillende soorten die ze samen uitserveren op een groot bord.
Voor iedereen die het nog niet kent: bekijk de video van Eatertainment, waarin een banaan in een chocoladepannenkoek wordt gerold en waarin je nog een handvol andere ideeën ziet voor je eigen boot. De recepten vind je hier.
Meer snelle recepten vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVideo
Rob Clarijs uit Zierikzee is de beste barista ter wereld
ZIERIKZEE - Het geheim van een goede kop koffie? In elk geval niet de duurste bonen en ook niet de duurste machine. Zolang je maar weet hoe je ermee om moet gaan. Rob Clarijs kan het weten; de Zierikzeeënaar is verkozen tot beste barista ter wereld. -
Met video
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
Koken & eten
Koolhydraatarme leefstijl lastig? De methode van diëtiste Yvonne is heel simpel en je hoeft niet te tellen
Diëtist Yvonne Lemmers richt zich met haar methode en haar boeken al jaren op koolhydraatarm eten. Met succes: ze verkocht in totaal al zo'n 150.000 boeken en ze heeft tal van verhalen van fans die afvallen. -
Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat?
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
PREMIUM
Als productie van eitje 14 cent kost, waarom betalen we dan dubbele? ‘Truc van de supermarkt’
Geen product in de supermarkt steeg in een jaar zo hard in prijs als het ei. Wat blijkt: de supermarkt is spekkoper. Maar ook de boer heeft financieel een uitzonderlijk goed jaar. -
Koken & eten
Wat is gezonder: een zoete aardappel of een gewone?
Nederland is gek op zoete aardappelen. We bakken er friet van, poffen ze in de oven of stampen ’m door onze hutspot. Maar hoeveel gezonder is de exotische zoete aardappel in vergelijking met de oer-Hollandse pieper?