Recept: Frittata met chorizo in vier stappen

koken & etenMet deze frittata in het vooruitzicht kan de dag niet snel genoeg voorbij gaan. Vanavond is het weer tijd om 'eFFe te Cheffen'. Op het menu: frittata met chorizo en buffelmozzarella. Dat wordt smullen!

Zin in Hollandse kost? Probeer deze boerenkool met worst. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 rode ui
- 125g chorizo
- 1 geroosterde paprika
- 100g babyspinazie
- 6 eieren
- 50ml slagroom
- 15g bladpeterselie
- 150g mini buffelmozzarella
- 50g grana padano
- 10 basilicumblaadjes
- 2el olijfolie
- Zout en peper

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Ovenschotel

Toch meer zin in een volkoren spaghetti met gamba's? Bekijk hier de video.

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de rode ui fijn, snijd de chorizo in plakjes en de geroosterde paprika in reepjes.
- Halveer de mini buffelmozzarella.
- Bak de chorizo in een koekenpan. Neem de chorizo uit de koekenpan en dep droog met een stuk keukenpapier.
- Bak de rode ui en voeg hier de babyspinazie en geroosterde paprika aan toe.
- Klop de 6 eieren in een kom en voeg de slagroom toe. Voeg zout, peper en bladpeterselie toe naar smaak. Doe de mini buffelmozzarella stukjes in het mengsel.
- Leg de gebakken rode ui, babyspinazie en geroosterde paprika in de ovenschotel. Giet het eimengsel hieroverheen. Maak het geheel af met de gebakken chorizo en rasp de grana padano eroverheen.
- Zet de frittata in de oven voor 3-5 minuten.

Eet smakelijk!

Meer recepten? Bekijk hier alle eFFe Cheffen video’s.

Volledig scherm
© Koken & Eten
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.