Recept van de dag: Biscuit Rose de Reims

Traditionele biscuit Rose de Reims wordt geserveerd met champagne, zoals dat al eeuwenlang wordt gedaan in Reims, een stad in Frankrijk. 

Biscuit Rose de Reims werd al in 1690 gemaakt door bakkers uit de Champagne streek. Ze werden vooral gegeten door de gegoede burgerij. Het was zelfs traditie om de biscuits onder te dompelen in een glas champagne. 

Ingrediënten (voor 20 porties): 
Voor de Biscuits Rose de Reims
- 1 vanillestokje
- 200 g ei
- 245 g suiker
- Natuurlijke rode poeder kleurstof
- 190 g bloem
- 95 g aardappelzetmeel
- 5 g bakpoed

Voor de Dulche de Leche
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Zeezout

Voor de geconfijte citroenschil
- 200 ml water
- 200 g kristalsuiker
- 2 citroenen

Voor de gemarineerde druiven
- 1 limoen
- 15 g suiker
- 100 ml champagne
- 200 g pitloze witte druiven

Benodigdheden: 
- Hoge bakvorm
- Bakpapier
- Poedersuiker om te bestuiven
- Rasp
- Siphon
- 2 koolzuurpatronen

Volledig scherm
© 24Kitchen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.