Recept van de dag: Guinnesscakejes met chocolade en Baileys

Vandaag vieren we de laatste dag van het weekend met Guinnesscakejes met chocolade en Baileys. Het is wel een uitdaging, want dit heerlijke recept is uit het boek Sweet van wereldbekende chefs Yotam Ottolenghi & Helen Goh.

Ingrediënten (voor 8 personen):
Voor de Guinesscakejes met chocolade
- 120 ml Guinness (bier)
- 120 g boter (in kleine blokjes)
- Boter om in te vetten
- 30 g cacaopoeder
- 200 g fijne kristalsuiker
- 65 g zure room
- 1 groot ei
- 2 tl vanille-extract
- 130 g bloem
- 0.5 tl keukenzout
- 1 tl baking soda of zuiveringszout
- 5 g pure chocolade geschaafd (70% cacao)

Voor de Baileyscrème
- 125 g mascarpone
- 45 g Baileys Irish Cream
- 40 g poedersuiker, gezeefd

Voor de chocoladeganache
- 100 g pure chocolade (70% cacao, in blokjes van 2 cm)
- 100 ml slagroom
- 1.5 tl golden syrup of stroop
- 1.5 tl zachte boter

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen